Undersøgelser fastslår: Derfor brændte Svinkløv Badehotel

De brandtekniske undersøgelser på Svinkløv Badehotel er færdige, meddeler politiet. Tørretumbler var årsag til ødelæggende brand.

Det var en elektricitetsfejl i en tørretumbler, som forårsagede branden på Svinkløv Badehotel natten til mandag.

Det viser politiets undersøgelser fra stedet, oplyser Nordjyllands Politi torsdag.

Tørretumbleren var ifølge politiet placeret i en kælder bag køkkenet, og et varmelegeme i tørretumbleren smeltede og igangsatte branden.

- Derefter er der gået ild i den, hvilket har sat ild i andre brandbare elementer i kælderen – og så fik ilden ellers fat, siger vicepolitiinspektør Frank Olsen.

Sagen fuldt opklaret

Branden på det historiske badehotel, der blev opført i 1925, stod på i flere timer, hvor brandfolk kæmpede for at slukke flammerne. Ilden havde dog så godt fat i bygningen, at den brændte ned til jorden.

Politiet betragter torsdag brandårsagen som fuldt belyst.

- Der er tale om et uheld, og der foreligger ingen forbrydelse. Dermed er politiets efterforskning slut, lyder det i en pressemeddelelse.

Hjemmeværnet holder øje

Enkelte personer har ifølge politiet fjernet genstande fra området omkring det nedbrændte hotel, og politiet har derfor haft hjemmeværnet til at bevogte stedet. 

Det er ikke kun farligt - men også ulovligt, lyder det fra Frank Olsen:

- Det er faktisk at betragte som tyveri – effekterne tilhører badehotellets ejer.

Omkring 70 gæster opholdt sig på badehotellet, da branden brød ud natten til mandag. Alle blev evakueret, og ingen kom alvorligt til skade. 

Nedenfor kan du se billeder af den ødelæggende brand.