Station 2

Dankortsvindler brugte 135.000 på seks timer

Københavns Politi efterlyser den mand, som den 21. marts sidste år brugte 135.000 kroner fra et dankort, der ikke tilhørte ham selv.

Den 21. marts 2015 brugte en ukendt gerningsmand 135.000 kroner på seks timer fra en andens dankort. Pengene blev brugt på cigaretter, oddset-kuponer og måljagt i forskellige supermarkedskiosker i København.

Politiet offentliggør nu billeder af dankortsvindleren i håb om, at nogen kan lede dem på sporet af manden.

- Han er måske at finde i Storkøbenhavns område, da alle de hævninger der foregår strækker sig fra Lynby til Ishøj, og så primært omkring Nørrebro, forklarer politikommissær ved Københavns Politi Thomas Dürr til Station 2 Efterlyst.

En medgerningsmand er sigtet

Politiet har allerede sigtet en 25-årig kvinde i sagen. Kvinden, som er indehaver af det misbrugte dankort, har, ifølge politiet, bevidst lånt sit dankort ud til manden.  

Få dage inden misbruget begyndte, blev der overført omkring 60.000 kroner til kvindens konto. Banken har ligeledes oplyst til politiet, at den 25-årige kvinde bestilte et nyt dankort allerede inden, hun meldte det andet dankort stjålet.

- Der kan være indgået en aftale om, at man deler rovet, eller er med i det. Det er nemt nok at stille sig op og sige, at man har mistet sit kort, og så er det, at man har en selvrisiko på få 1000 kroner, forklarer politikommissær ved Københavns Politi Thomas Dürr.

Kvinden forklarer selv, at hun ikke har bestilt et nyt dankort. 

Politiet beder nu offentligheden om hjælp

Den unge kvinde nægter at have kendskab til manden på overvågningsbillederne, og politiet beder derfor nu offentligheden om hjælp i sagen.

Gerningsmanden, som var iført lyse cowboybukser og en mørk jakke, beskrives af politiet som almindelig af bygning og omkring 25 år gammel.

- Det man også skal lægge mærke til er, at han på venstre hånd bærer en ring på lillefingeren, som er meget karakteristisk, forklarer politikommissær ved Københavns Politi Thomas Dürr til Station 2 Efterlyst.

Har du oplysninger i sagen, kan du kontakte Københavns Politi på 114.