Krimi

Bilist kørte 136 kilometer i timen på landevej med mobilen i hånden

Politiets fotovogn fangede onsdag morgen en bilist, som kørte alt for stærkt - med mobilen foran rattet.

En bilist kan se frem til at modtage en hilsen fra politiet med posten, efter at han onsdag morgen blev foreviget af politiets fotovogn ved Karup.

Bilisten blev målt til 136 kilometer i timen på en strækning, hvor fartgrænsen er 80. Og fotografiet afslørede, at vedkommende var mere optaget af sin mobiltelefon end af at kigge ud af forruden.

- Det er en rigtig grov og grel sag. Men jeg er desværre ikke overrasket over, at folk ikke har disciplin til at lade telefonen ligge, mens de kører bil, siger Henrik Glintborg, som er leder af færdselsafdelingen ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Politiet ser ifølge Henrik Glintborg ofte, at bilister koncentrerer sig om meget andet end trafikken, mens de kører bil. Netop det problem sætter Rådet for Sikker Trafik for tiden fokus på i en kampagne, som det kalder "Kør bil, når du kører bil". Ifølge kampagnen skyldes hver tredje dødsulykke i trafikken uopmærksomhed.

- Folk er ofte tordnende uopmærksomme, når de kører bil. Og vi ser desværre de her sager alt for ofte, siger han.

Bøde og frakendelse

Politiet valgte i dette tilfælde at offentliggøre fotovognens billede.

- Et billede siger mere end tusind ord. Det viser, hvor uansvarligt det er, når han sidder og SMS'er med så høj hastighed, siger Henrik Glintborg.

- Han kørte på en strækning med skov til begge sider, hvor der sagtens kan komme et rådyr over vejen. Der kan ske forfærdelige ting, når man kører sådan, siger Henrik Glintborg.

Bilisten kan se frem til en betinget frakendelse af kørekortet i tre år. Det betyder, at han skal op til en orienterende køreprøve. Han vil også få en bøde i omegnen af 5.500 kroner.

Fotovognen holdt på Hessellundvej lige ved Flyvestation Karup i Viborg Kommune.