Krimi

Søren Pind om frifindelse i terrorsag: Hmm...

Søren Pind Mathias Løvgreen Bojesen / Scanpix Denmark

Da der i marts blev rejst tiltale i terrorsag kaldte justitsminister Søren Pind materialet for overbevisende.

Det gik ikke anklagemyndighedens vej, da Københavns Byret tirsdag formiddag satte foreløbigt punktum i en af danmarkshistoriens mest omtalte straffesager.

Et enigt nævningeting frifandt fire mænd for medvirken til Omar el-Husseins terrorangreb i København, hvor vagten Dan Uzan blev dræbt i Krystalgade.

Efter alt at dømme kommer afgørelsen bag på landets øverste anklager, justitsminister Søren Pind (V).

- Hmm... Anklagemyndigheden fik ikke medhold. Nu må dommen nærstuderes, og så må vi se, om den ankes, skriver justitsministeren på Twitter.

Således forekommer optimismen i dag mindre, end da Pind i marts proklamerede, at der efter hans beslutning netop var rejst tiltale.

- Jeg er glad for, at anklagemyndigheden har bevæget sig på det, man må opfatte som sikker grund, lød det blandt andet fra justitsministeren.

Over for DR gik han skridtet videre og kaldte materialet - sagens beviser - for "overbevisende".

Men helt anderledes ser Københavns Byret altså på sagen. Her har ikke en eneste af hverken de tre juridiske dommere eller seks lægdommere fundet, at anklagemyndigheden har bevist påstanden om mændenes medvirken til terror.

To af de fire er dog kendt skyldige i våbenbesiddelse under særligt skærpende omstændigheder. De to var med til at bortkaste det våben, som Omar el-Hussein brugte ved angrebet på Krudttønden, hvor filmmanden Finn Nørgaard blev dræbt.

Frifindelsen kommer også bag på Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Kofod Poulsen.

- Det har hele tiden været mit indtryk, at man stod med en meget gennemarbejdet sag. Derfor er jeg selvfølgelig meget overrasket over dommen.

- Skulle justitsministeren beslutte sig for at anke, så har han fuld opbakning fra Dansk Folkeparti, siger Peter Kofod Poulsen.

Ritzau har tirsdag uden held forsøgt at få justitsministeren i tale. Socialdemokratiets retsordfører, Trine Bramsen, ønsker ikke at kommentere sagen.

/ritzau/