Terrorsagen fra København

31-årige Mahmoud frifundet for terror: - I har truffet det rigtige valg

En af de fire terrortiltalte, der tirsdag blev frifundet, siger, at det har været en hård tid for ham og hans familie.

Den imponerende byretsbygning på Nytorv i København dannede tirsdag morgen ramme om det seneste kapitel i den terrorsag, der startede for mere end halvandet år siden.

Her fandt et enigt nævningeting, at fire af Omar Hamid El-Husseins venner og bekendte ikke var skyldige i at hjælpe ham til at begå sine terrorhandlinger.

Efter kendelsen var læst op, fik de fire tiltalte muligheden for at komme med de sidste ord. Tre af dem valgte at forblive tavse, men den ældste af de tiltalte, 31-årige Mahmoud Rabea, tog bladet fra munden.

- Det rigtige valg

Han brugte sin taletid på at takke for frifindelsen, men også på at understrege, at det har været en lang og hård proces, siden han blev varetægtsfængslet for omkring 18 måneder siden.

- Det har været en lang og besværlig tid for mig og min familie. Jeg håber, at vores navn nu bliver renset lige så meget, som det er blevet belastet, sagde han i salen.

Alle fire tiltalte blev kendt skyldige i andre forhold end medvirken til terror. Mahmoud Rabea var den, der blev kendt skyldig i de mindst alvorlige forbrydelser, og anklageren kræver blot to måneders fængsel til ham.

- I har truffet det rigtige valg, sagde han.

Ankesag kan være på vej

Anklagemyndigheden har nu 14 dage til at beslutte, om man vil anke dommen.

Anklager Bo Bjerregaard har efter kendelsen fastslået over for TV 2, at han mener, at der var grundlag for at dømme, og at han er overrasket over kendelsen. Han vil nu overveje en anke.

Justitsminister Søren Pind(V), der stod bag beslutningen om at tiltalte de fire efter terrorparagraffen, har skrevet på Twitter, at det kan blive aktuelt at anke til landsretten.

Strafudmåling for de forhold, de fire er dømt for, finder sted klokken 15 tirsdag.