Krimi

Politiet til stede på Christiania: Sætter kameraer op igen

Lørdag morgen er Københavns Politi i gang med at sætte kameraer op på Christiania. Det er anden gang inden for et døgn.

Betjente fra Københavns Politi er lørdag morgen igen i færd med at hænge kameraer op på Christiania i København.

Det bekræfter Dannie Rise, leder af Københavns Politis Task Force Pusher Street, over for TV 2. 

- Vi er ved at hænge et par stykker op på Pusher Street igen, og så håber vi på, at de bliver hængende denne gang, lyder det fra Dannie Rise.

Sat op og pillet ned

Også fredag morgen satte politiet kameraer op i kølvandet på en episode 31. august, hvor to betjente og en turist blev skudt på Christiania. Den formodede gerningsmanden Mesa Hodzic blev dagen efter skudt af politiet, da betjente ville anholde ham i Kastrup. Hodzic døde senere af sine skudsår.

Skyderiet fik efterfølgende christianitterne til at rydde alle hashboder på Pusherstreet.

Kameraerne, der blev sat op fredag, blev dog pillet ned af ukendte personer i løbet af dagen, og derfor forsøger politiet nu på ny.

- Vi håber, de erkender, at der kommer tv-overvågning op dernede. Vi tager kampen op med pusherne. Jeg kan godt forstå, hvis man af ideologiske årsager har en holdning til kameraerne, men det er et middel mod at få pusherne ud af Pusher Street, understreger Dannie Rise. 

Lev med overvågning

Ifølge lederen af Task Force Pusher Street vil kameraerne blive hængende, indtil pusherne er væk. 

- Om det er tre, seks, ni eller 12 måneder er svært at sige. Men indtil christianitterne selv indtager området igen med kaffeboder, madboder og lignende, så pusherne er ude, så vil vi holde øje med området, siger han og kommer med en opfordring: 

- Lev med dem og lad dem være - der kommer overvågning. Hvis de piller det her ned også, kan det være, vi sætter noget andet op. 

Du kan se billeder af fredagens opsætning af kameraer på Christiania her.