Krimi

Kamerakrig på Christiania: Her hives overvågningen ned - igen

En gruppe personer har fjernet de kameraer, som Københavns Politi satte op på Christiania lørdag morgen. Hashsalget er i gang igen, beretter reporter.

Politiet monterede lørdag morgen for anden dag i træk kameraer ved Pusher Street på Christiania, men blot få timer efter er de to kameraer igen pillet ned. 

Det fortæller TV 2s reporter på stedet.

- Der kom omkring otte mennesker med en lang træpind med et tykt hvidt reb bundet på, som de fik rundt om kameraet. Sammen hev og trak de i rebet - det tog dem et halvt minut cirka, og så røg kameraet ned med et skarpt knald.

Folk jublede og klappede

Efterfølgende fortsatte personerne hen til det andet ophængte overvågningskamera, som de også hurtigt fik ned. 

- Folk klappede og jublede, da det faldt ned, oplyser TV 2s reporter, som ikke har set noget politi på stedet, mens nedrivningen fandt sted. 

En anden gruppe af maskerede mænd forsøgte tidligere lørdag at rive kameraerne ned - dog uden held. Forsøget kan du se i klippet nedenfor.

Hashen sælges igen

Nedrivningen af kameraerne ved middagstid har medført, at hashsalget på Pusher Street er gået i gang igen lørdag eftermiddag.

- Der er ikke deciderede boder, men der sidder nogle mennesker ved bordene langs Pusher Street med hash liggende frit fremme, siger TV 2s reporter og fortsætter: 

- Der står også en fyr og vifter med en klump hash ud mod de forbipasserende.

Kameraer ryger op igen

Også fredag morgen satte politiet kameraer op for at overvåge gaden og holde pushere væk, men kameraerne blev pillet ned igen af ukendte gerningsmænd i løbet af dagen.

Indsatsen mod pusherne i gaden kommer i kølvandet på en episode på Christiania 31. august, hvor to betjente og en turist blev ramt af skud.

Politiet har flere gange understreget, at kameraerne vil blive ved med at blive sat op, indtil pusherne er væk fra Pusher Street. 

- Vi håber, de erkender, at der kommer tv-overvågning op dernede. Vi tager kampen op med pusherne. Jeg kan godt forstå, hvis man af ideologiske årsager har en holdning til kameraerne, men det er et middel mod at få pusherne ud af Pusher Street, understregede Dannie Rise, leder af Københavns Politis Task Force Pusher Street, over for TV 2 lørdag morgen.