Krimi

Par fuppede boligsøgende for en kvart million - nu skal de i fængsel

En 28-årig kvinde og en 55-årig mand er idømt tre et halvt års fængsel og et år og ni måneders fængsel for omfattende boligsvindel.

Ni gange nåede en håbefuld boligsøger at indbetale depositum, før det gik op for vedkommende, at der slet ikke var nogen lejlighed til leje. At det hele var svindel. 

Et ægtepar tilstod i sidste uge den omfattende svindel i Retten i Aarhus, oplyser Østjyllands Politi. 

Parret tjente 273.150 kroner fra januar til juli i år på at fuppe et depositum ud af intetanende boligsøgere. 

Snød boligsøgende for op til 56.000

Den 28-årige kvinde og den 55-årige mand lod som om, at de ville udleje en lejlighed i Aarhus eller hovedstadsområdet. Men det var slet ikke deres lejligheder, og de havde aldrig tænkt sig at lade nogen boligsøgende flytte ind. 

De forsøgte sig med svindelnummeret 14 gange. Fem af gangene fattede lejerne mistanke, men i ni tilfælde gik den interesserede lejer med til at betale depositum på mellem 18.300 kroner og 56.250 kroner til de bedrageridømte.

- Sagen her illustrerer meget godt, hvorfor man som lejer skal tænke sig godt om, inden man overfører penge til en mulig udlejer, siger anklager Jesper Faurholt fra Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

- Man skal som minimum bede om at se lejligheden og møde udlejer ansigt til ansigt, og det kan også være en god idé at tjekke op på, hvem der egentlig står som ejer af lejligheden.

Forsøgte at udleje en andens lejlighed

Kvinden og manden blev anholdt og varetægtsfængslet i begyndelsen af august, efter at de var blevet taget på fersk gerning

De prøvede sig første gang frem med svindelnummeret, mens de var i Spanien. Her oprettede de falske boligannoncer i Aarhus og København. De mail-korresponderede med interesserede lejere, og der blev i flere tilfælde fremsendt en lejekontrakt og lavet aftale om indbetaling af depositum.

I sommer kom parret til Danmark og lejede en lejlighed i Aarhus af en privat person via Airbnb. De forsøgte flere gange at fremleje lejligheden, og tre gange havde de potentielle lejere til fremvisning.

Én af dem fattede dog mistanke og fandt frem til lejlighedens rigtige ejer, der kontaktede politiet

Fælden klappede 

Så da de falske udlejere skulle mødes med en af de mange, der var interesseret i at leje lejligheden, dukkede politiet også op - og fælden klappede om boligsvindlerne.

Begge de dømte har flere domme for bedrageri bag sig. Da de blev anholdt, var den 55-årige mand stukket af fra afsoning af en bedrageridom, og den 28-årige kvinde var prøveløsladt. 

Kvinden og manden fik henholdsvis tre et halvt års fængsel og et år og ni måneders fængsel, oplyser Østjyllands Politi. 

- Det er en ganske alvorlig straf, der viser, at det bliver bedømt hårdt, når man misbruger folks tillid på den måde, som de tiltalte har gjort i denne sag, siger anklager Jesper Faurholt.