Mere end en halv mio. samlet ind til såret betjent: - Rart at mærke folk støtter op

Det var 'bare' ment som en gave til hans højgravide kæreste. Men danskerne har givet overraskende mange penge.

- Med de bedste ønsker om bedring. Tak for det gode arbejde I gør.

Sådan skriver Maria Louise Lyng Ottesen, der som den seneste har sendt penge til betjenten, der blev skudt på Christiania for tre uger siden.

For hvad der startede som en indsamling blandt kolleger til den hårdt sårede betjent og hans højgravide kæreste, er nu en offentlig indsamling.

Og pengene strømmer ind.

- Der er samlet mellem en halv og en hel million, siger Ole Madsen, der har kørt patrulje med den sårede betjent og startede indsamlingen op et par dage efter skudepisoden.

Over en halv million kroner

Det var ellers 'bare' ment som en gave og en varm tanke til hans kæreste, der er højgravid og skal føde om tre uger. Men så tog det fart.

- Det startede som en fremstrakt hånd til hende. Men som puljen er vokset, har vi besluttet, at det også skal gå til genoptræning af vores sårede kollega, siger Ole Madsen.

Og opbakningen fra danskerne er overvældende for den 35-årige politiassistent fra Station City i København, der har kørt patrulje med den sårede betjent. Det samme er den for kollegerne.

- Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Folk er meget påvirkede af det, siger han.

Familien er meget taknemmelig

Det samme er familien til den hårdt sårede betjent, der stadig ligger i koma.

Ole Madsen har snakket med kærestens lillebror, der takker for støtten og den store opbakning på familiens vegne.

- Det var meget, meget rørende. De er meget taknemmelige, så det var en meget bevæget samtale, og hans stemmede knækkede undervejs. Det skete jo så også for mig, siger Ole Madsen, der bliver bevæget selv ved tanken.

Roser politiet for deres arbejde

De fleste overfører 50, 100 og 200 kroner. Men det er ikke kun penge, der strømmer ind. Det samme gør varme tanker og roser til politiet for deres arbejde.

- Langt de fleste skriver en lille besked med den overførsel. Dem har vi planer om at lave noget, vi kan overraske familien med - mere kan jeg ikke sige nu, siger Ole Madsen.

Men også kollegerne varmer sig ved dem.

- Det er moralsk opløftende at se, at folk stadig kan lide os. Det er ikke det, vi møder mest af i hverdagen. Og det er selvfølgelig en del af jobbet. Men lige i den her alvorlige situation, er det rart at mærke, at folk støtter op om en, siger Ole Madsen.

Indsamlingen til den hårdt sårede betjent varer frem til den 2. oktober. Derefter afsløres beløbet over for danskerne, og pengene sendes til familien.