Krimi

Chokerede forældre til 13-årig der blev misbrugt af præst: - Hun begyndte at pjække fra skole

TV2 ØST logo
I samarbejde med TV2 ØST

Forældrene til den 13-årige pige, som er blevet seksuelt misbrugt af en præst, har nu valgt at udtale sig i sagen.

- Det er noget af det mest forfærdelige overhovedet. 

Sådan lyder det fra moren til den 13-årige pige, som er blevet seksuelt misbrugt af en 46-årig præst fra Tømmerup Kirke.

Sigtet for flere overgreb

Præsten har siddet varetægtsfængslet siden slutningen af juni og er sigtet for seksuelle overgreb mod to børn i lokalområdet. Tirsdag erkendte han i retten i Holbæk, at han har haft samleje og anden kønslig omgang med den 13-årige pige.

Han er derudover sigtet for at have haft analt samleje og anden kønslig omgang med en 12-årig dreng. Dette nægter han sig dog skyldig i. 

Det har fået forældrene til den 13-årige pige til at stå frem. I et indslag på TV ØST fortæller de, hvordan deres datter på blot én uge fuldstændig ændrede adfærd. Hun blev aggressiv og begyndte at pjække fra skolen. Tiden brugte hun i stedet hos præsten i Tømmerup Kirke. 

Nægtede forhold

Pjækkeriet fik skolen til at kontakte forældrene til den 13-årige pige, som begyndte at spørge ind til hendes forhold til præsten. 

- Vi prøvede at snakke med hende om det, hvor hun sagde, at der ikke var sket noget. Og det måtte vi jo stole på, siger faren til den 13-årige. 

Selv da præsten blev anholdt i juni måned, tog det tre afhøringer hos politiet, før den 13-årige pige stod frem og fortalte, hvad hun havde oplevet. 

Forældrene ønsker ikke at stå frem med deres navne, men TV ØST kender til deres identitet.