Krimi

Rockere anholdt efter politijagt i København: Sigtet for spirituskørsel

Satudarah-rockerne havde været til bisættelse i Ballerup, da politiet ville standse dem i København.

Fire Satudarah-rockere, der lørdag blev anholdt efter en politijagt i København, mistænkes i første omgang kun for at have overtrådt færdselsloven, de er mistænkt for spirituskørsel, oplyser Erik Gøtsje Larsen, central vagtleder hos Københavns Politi, til TV 2.

Ingen af dem mistænkes umiddelbart for overtrædelser af straffeloven, men politiet undersøger dog, hvad de havde på sig da de blev anholdt. Hvis ikke der komme yderligere sigtelser, ventes rockerne løsladt igen senere lørdag.

følge Politiken og Ekstra Bladet udviklede det sig dramatisk, da Københavns Politi ville gennemføre et rutinetjek af 6-8 medlemmer af motorcykelgruppen Satudarah. De stak af, men politiet eftersatte dem.

Jagten bredte sig til flere dele af København, og politibiler og motorcykler stødte sammen under jagten. Tre-fire er nu anholdt. Satudarah-medlemmer var tidligere lørdag til bisættelse i Ballerup, hvor en 25-årig mand, der var blevet myrdet og parteret, blev bisat.

Satudarah, der har rødder i Holland, er en forholdsvis ny rockerklub i Danmark. 

Rockerklubben er involveret i en større verserende konflikt mellem rocker- og bandemiljøerne i Danmark. Senest har Satudarah gjort sig bemærket, da liget af en 25-årig mand med tilknytning til rockerklubben blev fundet i Vestskoven i Albertslund i starten af september. 

To mænd er varetægtsfængslet i drabssagen, hvor politiet formoder, at den 25-årige mand er blevet mishandlet i en lejlighed, inden han blev dræbt.