Krimi

Christianitter siger ja til videoovervågning i Pusher Street

Christiania. Søren Bidstrup / Scanpix Denmark

Det skriver de i et brev til Københavns Politi i dag.

Christiania har i et brev til politidirektør Thorkild Fogde oplyst, at man ikke vil modsætte sig videoovervågning i Pusher Street.

Udmeldingen kommer efter et fællesmøde, hvor beboerne på fristaden har diskuteret de ønsker til nye tiltag på Christiania, som Københavns Politi har ønsket. Christianitterne imødekommer desuden en række andre ønsker fra politiet.

Vendepunkt for Christiania

Hos Københavns Politi kalder politidirektør Thorkild Fogde udmeldingen for "skelsættende", og han anser det som et "vendepunkt" i Christianias historie.

- Jeg tror på, at det her kan blive et vendepunkt i 45 års udvikling omkring Christiania, siger politidirektør Thorkild Fogde, efter at christianitterne har besluttet ikke at modsætte sig videovervågning af Pusher Street.

- Et eller andet sted synes jeg måske endda også, at den her beslutning om, at man ikke vil modsætte sig, at Pusher Street videoovervåges er mere skelsættende end beslutningen om at fjerne installationerne, siger han.

Politidirektøren henviser til, at christianitterne for et par uger siden valgte at rive hashboderne i Pusher Street ned. Det skete, efter at to civilklædte politifolk blev såret af skud på fristaden.

- Installationerne på Christiania er jo blevet fjernet før, uden at det har ført til en egentlig løsning af problemet, lyder det fra Thorkild Fogde.

Sker efter skud mod politiet

Den overraskende melding kommer efter, at to betjente og en civil onsdag aften den 31. august blev skudt af den 25-årige Mesa Hodzic ved Fredens Ark, mens de forsøgte at anholde ham.

Den ene af de to betjente blev ved episoden skudt i hovedet og ligger fortsat i koma.

Det er Fonden Fristaden Christiania, der har sendt brevet til politidirektøren. I brevet advarer fonden blandt andet mod, at videoovervågning kan føre til, at folk vil vælge at maskere sig.

Se et overblik over de dramatiske timer efter skyderiet og anholdelsen af den 25-årige Mesa Hodzic i videoen herunder:

Opdateres...