Krimi

Sprogbrøler forsinkede DSB-tog med "bombe" om bord

DSB-personalet og politiet troede, at en asylansøger fra Marokko havde en bombe med sig i et Intercity-tog på Sjælland. Det var ikke tilfældet.

Personalet i et DSB-tog tilkaldte politiet, da en kvindelig passager opførte sig truende, og situationen blev ikke bedre, da personalet fik en mistanke om, at hun havde en bombe med om bord.

- Hun påstår, hun har efterladt sig en bombe i toget, siger DSB-personalet til politiet, da de to betjente kommer til Korsør Station, hvor toget standser.

Politiet konstaterer, at kvinden er asylansøger fra Marokko og derfor kun snakker spansk og arabisk. De to betjente har derfor svært ved præcist at forstå, hvad kvinden forklarer dem. Betjentene forsøger med lidt spansk, men uden held til at afklare, om hun har en bombe eller ej.   

Hun påstår, hun har efterladt sig en bombe i toget.

DSB-ansat

Asylansøger: Mit hoved var ved at springe som en bombe

For en sikkerheds skyld gennemgår betjentene toget for at sikre, at der ikke er blevet anbragt mistænkelig bagage. De finder intet.

Det viser sig dog, at der er tale om en sproglig misforståelse. Over telefonen får politiet fat i en kollega, der snakker samme sprog som asylansøgeren. Kvinden forklarer, at hun blev overfuset om bord på toget.

Mit hoved var ved at springe som en bombe.

Passager

- Jeg sad i toget uden at have pladsbillet. Så blev jeg angrebet af en kvinde og en mand, der ville slå mig. Min temperatur steg, og jeg begyndte at svede. Der kom en masse sved. Mit hoved var ved at springe som en bombe, siger den kvindelige passager.

Sat af toget

Kvinden afviser, at hun har sagt til medpassagerer eller DSB-personalet, at hun havde en bombe. Hun er blevet misforstået.

- Bomben var mig. Jeg var en tikkende bombe. Jeg rystede af angst for, at han skulle slå, forklarer hun.

Togpersonalet ville ikke have kvinden med videre, så hun blev sat af og opfordret til at tage det næste tog. Toget fik tilladelse af politiet til at køre videre uden kvinden og blev 35 minutter forsinket. 

Bomben var mig. Jeg var en tikkende bombe.

Passager