Krimi

Mand fængslet for overfald på fængselsbetjent

En mand er tirsdag middag blevet fængslet for at overfalde en fængselsbetjent.

En mand er tirsdag blevet fængslet, efter han tirsdag sammen med en medgerningsmand overfaldte en fængselsbetjent. 

Det oplyser Københavns Vestegns anklagere på deres Twitter-profil.

Hans medgerningsmand fik sin fængselsdom i sidste uge. Dommen lød på to uger.

Betjent ramt af knytnæve

Fængselsbetjenten blev overfaldet af de to mænd, da han var i færd med at hente sine børn ved en børnehave i Hedehusene vest for København. De henvendte sig til den mandlige betjent, der sad i sin bil, mens hans kone hentede børnene.

Ifølge en pressemeddelelse fra Fængselsforbundet truede de to mænd fængselsbetjenten og sagde, at de mente, han var skyld i en konkret hændelse under de tidligere indsattes afsoning.

Fængselsbetjenten blev slået i ansigtet med en knytnæve af den ene overfaldsmand, mens den anden spyttede på ham. Han forsøgte at forsvare sig mod overfaldet og bad dem lade være, da han var sammen med sin familie.

Overfaldsmændene forsvandt kort tid efter fra stedet, mens de råbte "ludersøn" på tyrkisk efter fængselsbetjenten.

Overfald på fængselsbetjente

 1. 2016

  1. Nyborg Fængsel

   En mandlig fængselsbetjent på vej på nattevagt bliver passet op uden for Nyborg Fængsel, da han er ved at parkere sin cykel. En maskeret person truer ifølge politiet betjenten til at lægge sig på jorden og skyder ham herefter flere gange i benet. Tre andre personer venter ifølge politiet i en bil. Betjentens tilstand beskrives som stabil.

   Ingen er foreløbig anholdt.

  2. Randers Arrest

   En kvindelig fængselsbetjent i Randers Arrest bliver overfaldet i en celle. Ifølge Fængselsforbundet bliver kvinden slået i ansigtet, får revet store totter af håret og bliver skåret med et barberblad. Kvinden mister også to tænder.

   En 18-årig indsat bliver 12. juni varetægtsfængslet i fire uger for overfaldet.

  3. Politigårdens Fængsel

   En mandlig fængselsbetjent fra Politigårdens Fængsel i København bliver overfaldet på vej hjem fra arbejde, da han i Rantzausgade på Nørrebro bliver passet op af to maskerede mænd, der stikker ham adskillige gange med en kniv.

   Takket være en tyk jakke slipper han med overfladiske snitsår. Ingen er fængslet for overfaldet.

 2. 2015

  1. Vesterbro i København

   En mandlig fængselsbetjent bliver på Enghavevej i København overfaldet på vej hjem fra arbejde. Han bliver væltet omkuld på sin cykel og overfaldes af tre maskerede mænd, der blandt andet stikker ham flere gange med en kniv.

   Betjenten overlever, men var ifølge politiet i livsfare. En 23-årig mand varetægtsfængsles 5. juli 2016 i fire uger for overfaldet.

Kilde: Ritzau