Krimi

Dræbte sin syge kone med sovepiller: - Jeg har bestemt ikke fortrudt

Mandag skal en 78-årig mand for retten, efter han slog sin kone gennem 50 år ihjel med sovepiller.

Der var tale om et barmhjertighedsdrab. Sådan lyder forklaringen fra en 78-årige mand, som dræbte sin kone gennem 50 år med 20 sovepiller. Det skriver Helsingør Dagblad.

Mandag skal han for retten tiltalt for ”drab på begæring” med en strafferamme på op til tre års fængsel.

- Man må jo ikke slå folk ihjel, og det har jeg jo gjort. Men jeg har bestemt ikke fortrudt, hvad jeg har gjort. Det var en barmhjertighedsgerning, siger den 78-årige til Helsingør Dagblad og forklarer, at hans hustru havde tryglet ham om at dø.

Hustru planlagde drabet

Drabet fandt sted 9. april 2016 på Rigshospitalets Klinik for Rygmarvslidelser i Hornbæk, hvor mandens 71-årige hustru var indlagt efter et fald i hjemmet, der havde lammet hende i hele kroppen. Ifølge mandens egen forklaring kunne lægerne intet gøre, og hans hustru så derfor frem til et liv afhængig af medicin og konstant pleje. 

Efter lægernes dom tog parret en lang og indgående samtale med hinanden.

- Og der var det så, hun fik overtalt mig til at hjælpe hende, og hun forklarede mig præcist, hvordan jeg skulle gøre det, fortæller den 78-årige til Helsingør Dagblad.

Dagen efter fik manden lov til at overnatte på sin hustrus stue, hvor han gav hende sovepillerne. Hun stoppede kort efter med at trække vejret. Sagen mod den 78-årige begynder i retten i Helsingør mandag klokken 13.