Station 2

Skudoffer fra Christiania står frem: Det er mit blod, du kan se der

37-årige Wojciech Adamczyk var på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt, da en mand åbnede ild på Christiania.

- Jeg sad bare her og røg en smøg, som jeg plejer.

Wojciech Adamczyk peger med krykken på den trappesten ved Fredens Ark på Christiania, som han sad på onsdag aften i sidste uge.

Inden han blev skudt.

- Pludselig hørte jeg nogen råbe 'Politi', og så kom der en masse mennesker løbende, så løb jeg også, siger den 37-årige polak.

Men da Wojciech Adamczyk stoppede op for at se, hvem folk flygtede fra, gik det galt.

- Jeg nåede lige at se, at der var nogen dernede i hjørnet, og så blev jeg skudt, forklarer han.

Kuglen fløj gennem låret

Dermed var han den tredje mand, der blev skudt på Christiania onsdag aften. Først blev en betjent skudt i benet, så blev en betjent skudt i hovedet, og kort efter ramte kuglen Wojciech Adamczyks højre lår.

Den ramte på ydersiden og fløj ud på indersiden.

- Jeg føler mig egentlig okay nu, men mit ben gør ondt, og jeg er lidt nervøs for om musklen kommer til at virke igen, siger han til TV 2's reporter, som har sat den 37-årige mand stævne det sted, han blev skudt.

Wojciech Adamczyk løfter op i buksebenet, der er farvet gult af jod, for at vise sin forbinding. På brostene foran Frederiks Ark er der stadig blod fra i onsdags, forklarer han:

- Det er mit blod, min ven.

Der var ret mørkt, så jeg ved ikke, hvem der skød mig, men jeg vil gerne vide det

Wojciech Adamczyk

Jeg vil vide, hvem der skød mig

Alt gik så stærkt, at den 37-årige altmuligmand , som har boet i Danmark i 11 år, og på Christianshavn i syv, ikke rigtig nåede at opfatte, hvad der skete.

Han nåede heller ikke at se sin gerningsmand.

- Der var ret mørkt, så jeg ved ikke, hvem der skød mig, men jeg vil gerne vide det, siger han.

Ifølge Københavns Politi var det den nu afdøde gerningsmand, Mesa Hodzic, som skød Wojciech Adamczyk. Men polakken vil gerne være helt sikker. Han mener, det kan være politiet, der har ramt ham, da det pludselig vrimlede med betjente.

Derfor skal Den Uafhængige Politiklagemyndighed nu afhøre ham.

Uanset, hvem der skød, så slap Wojciech Adamczyk heldigt. Han fik halvandet døgn på hospitalet og kan forhåbentlig snart begynde at reparere biler, samle flasker og gøre rent igen. Den betjent, der blev skudt i benet er også blevet udskrevet, men den anden - ham, der blev ramt af skud i hovedet - er fortsat i kritisk tilstand.