Krimi

Hædres på politigården: Gemte røveres knallert, så de måtte flygte til fods

Fredag hædrer Nordsjællands Politi en række borgere, der har hjulpet ordensmagten. Blandt dem er fem borgere i Vangede, der fik overmandet to røvere.

Den 68-årige Allan Kjær Nielsen er en af de 21 lokale borgere, der i morgen hædres af Nordsjællands Politi for en ekstraordinær indsats for at hjælpe politiet.

Alle Kjær Nielsen og fire andre lokale borgere fik i maj forpurret et væbnet røveri mod SuperBrugsen i Vangede og fik anholdt de to røvere.

Røverne, et ung kærestepar på 21 og 22 år, ankom til SuperBrugsen på knallert, bevæbnet med en brødkniv og et koben.

Allan så de to røvere, da de hoppede af knallerten og løb ind i butikken. Han reagerede prompte, tog knallerten og skubbende den om på den anden side af butikken:

- Jeg blev jo vred og tænkte: "Hvis de kommer ud derfra og ikke har en flugtmulighed, så bliver det ikke rart for dem". Hvad fanden bilder de sig ind at lave sådan et nummer lige foran næsen på en? Det kan ikke passe, at folk tror, de bare skal have lov til at gå ind og tage det, de lige har lyst til, siger han til Lokalavisen.dk.

Flygtede til fods men blev indhentet

Da de to røvere kom stormende ud med et udbytte på 11.000 kroner, blev de ganske rigtigt meget overraskede over, at de ikke havde et flugtkøretøj. I stedet måtte de tage flugten til fods.

Men der var flere lokale borgere, der blandede sig. En 13-årig dreng og hans mor fik optaget dem på video på mobiltelefonen, mens to andre voksne løb efter røverne, indhentede dem og fik dem overmandet.

Alle fem er i morgen blandt hædersgæsterne på politigården i Helsingør, hvor politiet hylder de borgere, der har gjort en ekstra indsats for at hjælpe til. Begrundelsen lyder:

"Alle fem udviste handlekraft, snarrådighed og et mod, som ligger langt ud over hvad man kan forvente af borgere, som er vidne til et væbnet røveri begået af to personer iført fuld maskering. På hver deres måde har de direkte eller indirekte hjulpet til, at sagen fik en hurtig afslutning og at borgerne i området fik genoprettet trygheden.”

Sikkerheden først

Mens de fem borgere bliver hædret, så fik de to røvere begge en straf på et års ubetinget fængsel.

- Generelt siger vi altid, at folk først og fremmest skal tænke på deres egen sikkerhed og skal trække sig, hvis der er den mindste fare for dem selv. I stedet beder vi folk om at holde øje og ører åbne, taget billeder og følge godt med i, hvad der foregår. Men vi er jo hårdt spændt op, så vi er skam meget glade for al den hjælp vi kan få, siger den presseansvarlige ved Nordsjællands Politi, Henrik Suhr til TV 2.