Krimi

To mænd fremstilles bag dobbelt lukkede døre for drab

Ingen detaljer må komme ud, da sagen er på et meget tidligt stadie, oplyser anklager Natalia Fryd Lindberg.

Hvem der tirsdag bliver fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Glostrup og for hvad er så hemmeligt, at mændene ikke engang blev lukket ind i retten.

Sagen er så hemmelig, at der var behov for såkaldt dobbelt dørlukning - altså hvor end ikke sigtelsen blev læst op.

- Offentligheden skal ikke have nogen kendskab til, hvad der foregår på nogen som helst måde, sagde Natalia Fryd Lindberg.

TV 2 erfarede før retsmødet, at to mænd ville blive fremstillet i grundlovsforhør - sigtet for manddrab og medvirken til manddrab.

Ifølge TV 2's oplysninger mistænkes den ene for at have dræbt en 25-årig Satudarah-rocker i en lejlighed i Ballerup - den anden for at have hjulpet til.

Hvordan mændene stiller sig til sigtelsen, vides ikke. De blev ikke ført ind i retten, og deres navne blev ikke læst op.

- Der er ikke mulighed for at redegøre for begæring om dørlukning i et åben retsmøde, uden at det skader den igangværende efterforskning. Det vil medføre skade, hvis der tilsigtet eller utilsigtet kommer noget nærmere frem om de personers identitet, sagde Natalia Fryd Lindberg.

Dommer Hans J. Christensen gjorde opmærksom på, at det var usædvanligt, at man begyndte et retsmøde, uden at de sigtede var til stede.

- Hvorfor starter vi, uden at sigtede er her? Jeg har aldrig været ude for, at vi starter på den her måde, spurgte han.

- Jeg famler lidt her.

- Det gør vi, fordi pressen er til stede, og fordi man utlisigtet kan afgive oplysninger, som kan skade den igangværende efterforskning, som er af yderst alvorlig karakter, sagde anklageren.

Alligevel begærede begge forsvarere navneforbud for to personer, hvis identitet altså ikke kom frem under retsmødet.

TV 2 protesterede mod den dobbelte dørlukning og mod at nedlægge navneforbud for personer, hvis identitet er hemmelig. Dermed kan medier potentielt komme til at overtræde et navneforbud uden at vide, at det eksisterer.

Dommer Hans J. Christensen valgte at udskyde beslutningen om navneforbud til senere i retsmødet. Han lukkede dog dørene, inden sigtelsen blev læst op.

Opdatering: Retten afsagde senere kendelse om navneforbud for begge sigtede.