Krimi

Levakovic-nevø udvist af Danmark for fjerde gang

Jura Levakovic har tirsdag modtaget sin fjerde udvisningsdom. Han er kroatisk statsborger, men har boet i Danmark hele sit liv. TV 2 / TV 2

Jura Levakovic er for fjerde gang dømt til udvisning af Danmark. Han er nevø til Gimi Levakovic.

Jura Levakovic, som er nevø til Gimi Levakovic, har tirsdag modtaget sin fjerde udvisningsdom. Det betyder, at han skal sendes til Kroatien, når han har afsonet sin straf.

Det skriver Ekstra Bladet.

Levakovic-nevøen har to betingede udvisningsdomme bag sig, og i 2012 blev han dømt til udvisning og fem år i fængsel for hjemmerøveri, vidnetrusler og bankrøveri.

I dag har han så modtaget sin fjerde udvisningsdom ved Retten i Svendborg. Det sker, fordi han i Nyborg Statsfængsel har overfaldet en medfange. Ifølge Ekstra Bladet har medfangen forklaret, at Jura Levakovic overfaldt ham bagfra og slog ham flere gange med et stykke værktøj.

Den samlede dom lyder nu på fem år og tre måneders fængsel, som skal afsones, inden Jura Levakovic sendes ud af landet og til Kroatien.

Han udbad sig betænkningstid med hensyn til, om han vil anke dommen.

Onkel blev reddet af Højesteret

Jura Levakovic er kroatisk statsborger, selvom han har boet hele sit liv i Danmark.

Hans onkel Gimi Levakovic er tidligere dømt til udvisning i byretten. Men den dom blev omstødt af Landsretten og senere også Højesteret, som fastslog, at det ville være i strid med Danmarks internationale forpligtelser at udvise Gimi Levakovic til Kroatien. her blev der især lagt vægt på, at han har forældremyndigheden over to mindreårige børn.

Gimi Levakovic og hans familie blev landskendt, da først Ekstra Bladet bragte en række afsløringer om familiens kriminalitet - hvorefter Gimi Levakovic og en række andre familiemedlemmer medvirkede i dokumentarprogrammet "Sigøjnerbossen - og hans berygtede familie" på TV 2.