Krimi

Fængselsbetjent overfaldet da han skulle hente børn

Endnu en fængselsbetjent er blevet overfaldet i sin fritid.

En mandlig fængselsbetjent blev mandag eftermiddag voldeligt overfaldet, da han var i færd med at hente sine børn ved en børnehave i københavnsområdet.

Det var to tidligere indsatte, der henvendte sig til betjenten, der sad i sin bil, mens hans kone hentede børnene.

Ifølge en pressemeddelelse fra Fængselsforbundet truer de to personer fængselsbetjenten og siger, at de mener han har været skyld i en konkret hændelse under de tidligere indsattes afsoning.

Fængselsbetjenten bliver slået i ansigtet med en knytnæve af den ene overfaldsmand, mens den anden spytter på ham. Han forsøger at forsvare sig mod overfaldet og beder dem lade være, da han er sammen med sin familie.

Overfaldsmændene forsvinder kort tid efter fra stedet, mens de råber "ludersøn" på tyrkisk efter fængselsbetjenten.

Langt fra første gang

Overfaldet er det seneste i en række af alvorlige overfald på Kriminalforsorgens uniformerede personale uden for fængslerne.

Volds- og trusselsepisoder mod personalet i Kriminalforsorgen

2011: 268

2012: 306

2013: 363

2014: 422

2015: 404

2016: 493*

*Baseret på årets første syv måneder.

I sommer blev en betjent passet op på vej til job i Nyborg og skudt med en pistol tre gange i benet.

Ifølge Fængselsforbundets formand Kim Østerbye er grænsen for længst overskredet, når det kommer til hvad fængselsbetjentene skal og kan leve med:

- Når vores medlemmer er ængstelige døgnet rundt, er vi nået et fuldstændig uacceptabelt niveau. En gang var overfald på fængselsbetjente i fritiden en sjældenhed, men nu er det hverdag. De kyniske overfald kalder på en arbejdsgiver, der prioriterer sikkerheden for de ansatte, som det højeste, siger han.

Overfald på fængselsbetjente

 1. 2016

  1. Nyborg Fængsel

   En mandlig fængselsbetjent på vej på nattevagt bliver passet op uden for Nyborg Fængsel, da han er ved at parkere sin cykel. En maskeret person truer ifølge politiet betjenten til at lægge sig på jorden og skyder ham herefter flere gange i benet. Tre andre personer venter ifølge politiet i en bil. Betjentens tilstand beskrives som stabil.

   Ingen er foreløbig anholdt.

  2. Randers Arrest

   En kvindelig fængselsbetjent i Randers Arrest bliver overfaldet i en celle. Ifølge Fængselsforbundet bliver kvinden slået i ansigtet, får revet store totter af håret og bliver skåret med et barberblad. Kvinden mister også to tænder.

   En 18-årig indsat bliver 12. juni varetægtsfængslet i fire uger for overfaldet.

  3. Politigårdens Fængsel

   En mandlig fængselsbetjent fra Politigårdens Fængsel i København bliver overfaldet på vej hjem fra arbejde, da han i Rantzausgade på Nørrebro bliver passet op af to maskerede mænd, der stikker ham adskillige gange med en kniv.

   Takket være en tyk jakke slipper han med overfladiske snitsår. Ingen er fængslet for overfaldet.

 2. 2015

  1. Vesterbro i København

   En mandlig fængselsbetjent bliver på Enghavevej i København overfaldet på vej hjem fra arbejde. Han bliver væltet omkuld på sin cykel og overfaldes af tre maskerede mænd, der blandt andet stikker ham flere gange med en kniv.

   Betjenten overlever, men var ifølge politiet i livsfare. En 23-årig mand varetægtsfængsles 5. juli 2016 i fire uger for overfaldet.

Kilde: Ritzau