Politidirektør: Udviklingen på Christiania er positiv

Københavns Politi har briefet om status på sagen, hvor en formodet gerningsmand er død og en betjent er alvorligt såret.

En betjent er endnu i kritisk tilstand, efter at være blevet skudt på Christiania onsdag aften. Men siden da har udviklingen på Christiania været meget positiv, fortæller Thokild Fogde, politidirektør hos Københavns Politi

Han oplyser, at politiet sammen med christianitter i næste uge vil på en såkaldt "tryghedsvandring," efter Christianias beboere fredag formiddag ryddede Pusher Street for hashsælgere.

- Det skal resultere i et katalog af ændringer, som kan fastholde de ændringer, vi ser nu fremover, siger han.

Hvis Pusher Street endeligt lukker, frygter politidirektør Thorkild Fogde ikke, at de københavnske gader kommer til at flyde med hash. 

 - Vi er ikke så naive at tro, at den her hashhandel ikke vil forsøge at finde et marked. Vi regner med, at de kriminelle forsøger med at afsætte deres produkter andre steder.

- Det er jo ikke nyt for Københavns Politi at bekæmpe hash i byen. Jeg vil sige det meget simpelt, at hvis vi kan føre ressourcer ud fra Christiania og ud i resten af byen, så har vi lidt at gøre med, siger han.

Efter skyderiet på Christiania onsdag aften har beboerne lagt afstand til volden på stedet og desuden også hashhandlen.