Krimi

Pind: Det skal der ske med Pusher Street den kommende tid

Myndighederne er ved at se på, hvordan Christiania kan blive åbnet yderligere op for den omkringliggende verden, siger Søren Pind.

Fredagen igennem har beboerne på Christiania fjernet hashboderne fra Pusher Street, men som TV 2 tidligere har kunnet fortælle, bliver der fortsat solgt has på fristaden.

Justitsminister Søren Pind (V) kalder det absurd at tro, at hashsalget på Christiania er væk inden for kort tid, men fra næste uge iværksættes et konkret initiativ, som skal være med til at sikre en kriminalitetsfri fristad i fremtiden, lyder det fra justitsministeren.

- Vi kommer til at have en tryghedsskabende gang på Christiania, hvor man har diskussionen om, hvad der egentlig er brug for, siger Søren Pind til TV 2.

Han fortæller, at der for øjeblikket arbejdes på en revideret Christiania-strategi, der skal understøtte den udvikling, som beboerne fredag har sat i gang.

- Vi er i gang med på tværs af myndighederne at se på, hvordan vi får åbnet Christiania yderligere op for den omkringliggende verden, sådan at vi kan håndtere den opgave, der er vores, nemlig at forhindre kriminalitet. Og med det håndslag, vi har fået fra Christiania, vil myndighederne også kunne levere, siger justitsministeren.

Historisk at politiet kan patruljere normalt

Som reaktion på fredagens rydning af hashboderne, fortalte Københavns Politi tidligere på dagen fredag, at samarbejdspartnere, christianitter, myndigheder og naboer i næste uge vil blive indbudt til en såkaldt tryghedsvandring.

- Den skal resultere i et samlet katalog af ændringer, som kan være med til ikke bare at indlede den her forhåbentlig positive udvikling, men også at fastholde den, siger politidirektør ved Københavns Politi, Thorkild Fogde.

Søren Pind udtrykker glæde over, at christianitterne fredag for første gang har rakt ”hånden ud til politiet” og kalder det "et meget vigtigt skridt".

Han erkender, at det kun er begyndelsen, og siger, at det i første omgang handler om at få den hårde kriminalitet ud af Christiania. Dernæst vil der bliver tager hånd om det sidesalg, der allerede fredag eftermiddag er vendt tilbage, siger justitsministeren.

I første omgang glæder han sig dog over, at hashboderne på Pusher Street er væk.

- Politiet kommer nu til at patruljere på Christiania som i resten af Danmark. Det er historisk.