Krimi

Formodet gerningsmand bag Christiania-skyderi er død

Mesa Hodzic, der er sigtet for at stå bag skyderiet på Christiania, er natten til fredag erklæret død.

Den formodede gerningsmand bag skyderiet på Christiania, Mesa Hodzic, er død.

Han blev torsdag skudt af Politiets Aktionsstyrke i forbindelse med en anholdelsesaktion i Kastrup, og natten til fredag er han blevet erklæret død.

Det bekræfter hans forsvarer, advokat Jacob Kiil, over for TV 2

- Jeg har fået oplyst, at min klient er erklæret død i nat klokken 01.42. Det er dybt tragisk, både hvad han har gjort, hvis det er rigtigt, og det som det er endt med, siger Jacob Kiil.

Han har ikke yderligere kommentarer til sagen.

Tidligere sigtet for drabsforsøg

Den 25-årige mand med bosnisk herkomst er mistænkt for at have skudt og såret to betjente og en turist på Christiania sent onsdag aften. Det skete, da politiet ville anholde ham for hashhandel.

Det er ikke første gang, at den 25-årige sættes i forbindelse med alvorlig personfarlig kriminalitet af politiet. Han har flere gange tidligere været sigtet i den slags sager.

Senest i juni 2010, hvor han og flere familiemedlemmer blev anholdt og sigtet for at have med til at stikke en 21-årig mand ned på Røsågade på Amager.

Statsadvokaten i København tiltalte siden ham, en lillebror og deres far for drabsforsøg, men både den 25-årige og hans lillebror blev frifundet i sagen. Deres far derimod blev idømt seks års fængsel.

Sigtet for drabsforsøg

Mesa Hodzic blev torsdag eftermiddag fremstillet i grundlovsforhør in absentia og efterfølgende varetægtsfængslet. 

Han er sigtet for flere forsøg på manddrab og for ulovlig våbenbesiddelse, besiddelse af et skarpladt våben og besiddelse af euforiserende stoffer.

- Han var i besiddelse af knap 50 kilo hash, tre kilo skunk og over 1000 joints, fortalte TV 2s Janni Pedersen fra Dommervagten.

Den civile og en af de to betjente er meldt uden for livsfare. Betjenten, som blev skudt i hovedet, er ifølge de seneste meldinger stadig i kritisk tilstand.