Krimi

Sigtet sympatiserer med IS - politi afviser forbindelse til skyderi

Mesa Hodzic er medlem af en gruppe, der støtter Islamisk Stat. Men det har ingen forbindelse til skyderiet, lyder det fra politiet.

Der har hele dagen verseret rygter om, at Mesa Hodzic - den formodede gerningsmand bag skyderiet på Christiania onsdag aften - var radikaliseret. 

Og nu viser det sig, at den 25-årige mand har bekendt sig til en gruppe af salafister, der hedder Millatu Ibrahim. Det bekræfter Københavns Politi over for TV 2.

- Det er unge muslimer, der bekender sig til en ortodoks version af Islam, og gruppen er kendt for at støtte IS, siger Janni Pedersen fra Københavns Politigård.

Talsmanden for gruppen sidder netop nu varetægtsfængslet sigtet i en terrorsag for at have været i Syrien i 2003 for at slutte sig til Islamisk Stat. Men selvom den formodede gerningsmand er med i denne gruppe, er det ifølge politiet ikke baggrunden for onsdag aftens skudepisode på Christiania.

- Men samtidig siger Københavns Politi, at der ingen forbindelse er mellem den skudepisode, man mistænker ham for, og hans eventuelle terrorsympatier, siger Janni Pedersen.

I video med radikaliseret gruppe

Oplysningen kommer frem, efter at der i dag er blevet afholdt grundlovsforhør, hvor den 25-årige med tilknytning til den organiserede hashhandel i Pusher Street på Christiania blev fremstillet in absentia.

Her blev det besluttet at sigte og varetægtsfængsle Mesa Hodzic.

Den 25-årige mand optræder desuden i en video udgivet af den salafistiske gruppe, hvor flere medlemmer af gruppen ønsker muslimer glædelig Eid i forbindelse med ramadanens afslutning i juli.

Du kan se et uddrag af videoen her:

Kendt fra hashmiljøet på Christiania

Politiet betegner Mesa Hodzic, som affyrede flere skud på Christiania, som en kendt kriminel fra hashmiljøet på Christiania.

Det var her i Pushert Street, at han under en anholdelse onsdag aften klokken 22.50 vristede sig fri, trak en pistol og derefter affyrede flere skud.

Den 25-årige mand ramte to betjente og en civil. Den ene betjent blev ramt i hovedet, og hans tilstand er stadig kritisk. De to andre blev ramt i benet og er uden for livsfare.

Se her hvordan de dramatiske timer efter skyderiet på Christiania forløb: