Krimi

Ramt af sten fra motorvejsbro: - Det er ufatteligt

Jysk vognmand er det seneste offer for stenkast fra motorvejsbroer. Han slap uskadt, men er begyndt at skæve op til broerne, når han kører under.

Nyt tilfælde af stenkast fra en motorvejsbro. Denne gang gik det ud over en lastbilchauffør på motorvejen ved Herning, som dog slap med forskrækkelsen – og et smadret soltag.

- Glastaget splintrer fuldstændigt og noget af glasset falder ned i førerhuset til mig, mens resten falder ned bagved bilen på sættevognen, fortæller vognmand Henrik Madsen fra Silkeborg, der blev ramt af stenen til TV Midt Vest.

- Man får jo et pjosk, når man hører den lyd og tænker: ”Hvad er der lige sket?”, inden man reagerer på det. Men jeg holder hurtigt ind til siden og ser det der foregår. Jeg ser den scooter oppe på broen, der forsvinder deroppefra. Man tænker jo: ”Hvorfor smider han noget ned? Det er jo ufatteligt”, siger Henrik Madsen til TV MidtVest.

Vi holder lidt mere øje med broerne

Efter at være ramt af stenen, holdt Henrik Madsen ind til siden, og i bakspejlet kunne han se gerningsmanden stikke af.

- Jeg ser i mit venstre spejl, at der er en scooter oppe på broen, der kører derfra. Han er helt sortklædt, med en full-face hjelm på, siger Henrik Madsen.

- Det er jo forfærdeligt, at folk kan finde på sådan noget. De tænker jo slet ikke på konsekvenserne for dem de rammer. Man kunne jo se ved ulykken ovre i Odense, hvor fatalt det kan gå, siger han.

Selv om han slap uden skrammer, og lastbilen allerede er repareret igen, så har oplevelsen sat sig i vognmanden og hans kolleger:

- Vi holder jo lidt mere øje med broerne og kigger op, når vi kører under. Men jeg kunne jo ikke se ham, fordi han stod på den modsatte side af broen, siger han.

Flere sager med stenkast på motorvej

 1. 2016

  1. Udenlandsk familie ramt - en person omkommet

   Søndag morgen blev en udenlandsk familie ramt af betonklods, der blev kastet ud fra en bro ved den fynske motorvej. En omkom, en anden blev alvorlig skadet, mens et barn slap med skrammer.

    

  2. Familie ramt af betonflise

   I januar i år blev en familie på fire ramt af en 30 kilo tung betonflise, der formentlig blev kastet fra samme bro ved Langesøvej. Moren fik en hovedskade, mens børnene og faren slap uden skrammer.

    

 2. 2011

  1. Patruljevogn ramt

   I 2011 undgik to betjente alvorlige skader, da deres patruljevogn blev ramt af en cirka to kilo tung betonsten, som blev kastet ned fra en gangbro i Brabrand ved Aarhus. Forruden blev knust, og den ene betjent blev ramt i benet. 

 3. 2010

  1. Endnu en patruljevogn ramt

   Samme sted blev en patruljevogn få måneder tidligere ramt af en større knækflise.

 4. 2009

  1. Kvinde slap uskadt

   En sten smadrede i 2009 forruden på en bil, som kørte på motorvejen i det sydøstlige Odense. Den kvindelige fører slap uskadt. 

 5. 2008

  1. Stenkast kvæster 17-årig mand

   Seks måneder tidligere var der en lignende episode i Odense, hvor en 17-årig dreng på passagersædet fik beskadiget milten, da bilen blev ramt af en sten.

 6. 2003

  1. Passager fik snitsår

   Tunge betonstykker blev en nat i 2003 kastet mod trafikanter på Sydmotorvejen ved Lellinge vest for Køge. Den ene betonflise knuste forruden på en bil, hvor en passager fik snitsår. En anden bil blev ramt på taget af en betonflise på 7,2 kilo og fik store skader.