Præst sigtet for at misbruge børn seksuelt: Nu leder politiet efter flere ofre

Præsten erkender et forhold til en mindreårig, men nægter sig skyldig i resten af anklagerne.

Midt- og Vestsjællands Politi anholdt den 22. juni en 46-årig mand, der er præst ved Tømmerup Kirke ved Kalundborg. Den 46-årige sigtes for seksuelle overgreb mod flere børn i lokalområdet. Han har siddet varetægtsfængslet siden den 23. juni.

Sagen har hele tiden været - og kører fortsat - for lukkede døre ved Retten i Holbæk. Men for at komme videre i sagen og få den færdigefterforsket hurtigst muligt, har anklagemyndigheden fået rettens kendelse for en ophævelse af navneforbuddet i sagen. Dette betyder at politiet nu kan melde mere åbent ud omkring den 46-åriges identitet, herunder hans ansættelse som præst ved Tømmerup Kirke.

Leder efter flere børn

- Vi er nået langt i vores efterforskning med de forhold, der nu er i sagen, men vi har mistanke om, at der er flere børn, som vi ikke har talt med endnu, der har været udsat for overgrab i forbindelse med deres kontakt med præsten ved Tømmerup Kirke.

- Vi opfordrer derfor forældre til at tale med deres børn, og er der mistanke om, at der har fundet overgreb sted, så vil vi meget gerne i kontakt med pågældende, siger politikommissær Ove Pedersen, leder af personfarlig kriminalitet.

Erkender et forhold

Den 46-årige selv erkender via sin advokat det ene forhold:

- Han erkender forhold til den ene mindreårige, men nægter sig skyldig i de øvrige rejste sigtelser, oplyser advokaten til TV 2.

Ifølge advokaten er manden ikke længere ansat som præst i Tømmerup Kirke:

- Han har selv opsagt sin stilling som præst i kirken, og kirken har bekræftet at han er opsagt.