Politiet til gerningsmand: Vi ved hvem du er, og vi finder dig

Politiet jager en gerningsmand efter skyderi på Christiania og oplyser, at den ene af de betjente, der blev ramt af skud onsdag nat, er hårdt såret.

Betjenten blev ramt af skud under en rutinemæssig opgave på Christiania, hvor også en anden betjent og en civil person blev ramt.

Politiet ved, hvem gerningsmanden er og har sat massive kræfter ind på at fange ham.

Politiet kan ikke oplyse, hvilket våben der er brugt, eller hvor mange skud, der er affyret. Politiet siger dog, at de ikke selv har affyret skud i forbindelse med episoden.

Kritisk såret

- Det er meget alvorligt. Betjenten er hårdt og kritisk såret. Vi sætter alle de kræfter - og Københavns Politi har mange kræfter - ind på at fange gerningsmanden, sagde en tydeligt påvirket politidirektør i København, Thorkild Fogde på et pressemøde kl. 02.15 onsdag nat.

Politiet vil endnu ikke bede offentligheden om hjælp, men opfordrer ham til at melde sig selv.

- Vi vil gerne sige til ham: Vi ved hvem du er. Meld dig selv, for vi finder dig, siger politidirektør i København, Thorkild Fogde.

Det var i forbindelse med en anholdelse, at manden trak våben og affyrede skud mod politiet.

Nogle christianitter hjælper politiet

Politiet leder kun efter en enkelt gerningsmand i forbindelse med episoden og sætter pris på den hjælp beboerne i området har ydet.

- Vi har en rigtig god dialog med rigtig mange af dem på Christiania. Den har vi fået etableret nu. Det er vi rigtige taknemmelige for. Vi ved, at der er folk inde på Christiania, der rigtig gerne vil hjælpe og tager afstand fra det, der er sket, lyder det fra Henrik Blandebjerg, talsmand for Københavns Politi på pressemødet.

På spørgsmålet om, hvorvidt der er hjælpsomhed fra Christianitterne svarer Blandebjerg: 

- I hvert fald fra nogle af dem.