Krimi

Kirsten så anholdelsen af formodet gerningsmand: - Han blødte temmelig kraftigt

Den formodede gerningsmand til skudepisoden på Christiania blev skudt og anholdt torsdag morgen.

Kirsten Bjødstrup bor i Vinkelhusene i Kastrup, og da hun tidligt torsdag morgen sad i sin lejlighed og spiste morgenmad, hørte hun tre skud.

Skuddene faldt formentlig i forbindelse med anholdelsen af den mand, som politiet mistænker for at have skudt to betjente og en civil på Christiania onsdag aften.

- Lidt efter er der en kvinde, der skriger helt hysterisk. Så tænkte jeg, at jeg måtte ud og se, hvad der var sket. Jeg troede først, det var knallerter. Så lå der en mand nede på jorden. Han var blevet skudt og blødte temmelig kraftigt, siger Kirsten Bjødstrup til TV 2.

Hun kunne se, at manden var i færd med at modtage førstehjælp.

- Jeg ser fire betjente, der står rundt om ham og prøver at hjælpe ham og holde ham lidt i ro, fordi han var jo lidt oppe og køre. De prøver at stoppe blødningerne, siger Kirsten Bjødstrup.

Formodet gerningsmand i kritisk tilstand

Den blødende mand, Kirsten Bjødstrup så, er den mand, som politiet tidligt onsdag morgen efterlyste mistænkt for at stå bag skuddene på Christiania. Han blev anholdt omkring klokken 06.45 efter tip fra borgere.

Politiets Aktionsstyrke omringede adressen, hvor en betjent råbte manden an, da han forsøgte at flygte fra stedet. Manden var bevæbnet, og det kom til en kort skudveksling, hvor den mistænkte blev ramt.

Efter anholdelsen blev den formodede gerningsmand kørt til behandlingen på hospitalet. Ifølge Københavns Politi er han i kritisk tilstand.

Den Uafhængige Politimyndighed står for efterforskningen af politiets skudveksling med manden.

En betjent i alvorlig tilstand

Den ene betjent og den civile, der blev ramt af skud på Christiania, er begge uden for livsfare, men den anden betjent er blevet skudt i hovedet. Han har ligget på operationsbordet natten igennem, og ifølge Thorkild Fogde, politidirektør ved Københavns Politi, er hans tilstand alvorlig.

Skuddene faldt under en rutineopgave på Christiania, hvor betjente forsøgte at anholde en mand. Inden de nåede så langt, trak han et skjult våben og affyrede skud. Politiet nåede ikke at besvare skuddene. 

Manden har forbindelse til hashhandlen på Christiania og er ifølge politidirektør Thorkild Fogde tilknyttet en af hashboderne.

Ud over den mistænkte gerningsmand er yderligere to personer blevet anholdt i forbindelse med sagen.