Krimi

Her anholder politiet den hårdt sårede 25-årige

Politiet har jagtet manden hele natten.

Københavns Politi har anholdt en mand, der nu er sigtet for at stå bag skyderiet på Christiania onsdag aften. En anden eftersøgt person er ligeledes anholdt.

Den efterlyste person blev fundet på en adresse i Kastrup, efter politiet havde fået tip fra borgere. Politiets Aktionsstyrke omringede adressen, hvor en betjent råbte manden an, da han forsøgte at flygte fra stedet. Manden var bevæbnet, og det kom til en kort skudveksling, hvor mistænkte blev ramt.

Ifølge TV 2's oplysninger har den manden mistet meget mistet meget blod i forbindelse med anholdelsen. 

Ifølge Københavns Politi er den nu sigtede mand i kritisk tilstand. Han blev anholdt omkring klokken 06.45, oplyser Københavns Politi til TV 2.

Der efterforskes videre i sagen, og Den Uafhængige Politimyndighed er underrettet og overtager efterforskningen af politiets skudafgivelse.

TV 2's reporter på stedet fortæller, at der er afspærret hele vejen rundt om en af bygningerne ved Vinkelhusene i Kastrup, hvor den mistænkte gerningsmand blev anholdt. Politiet er massivt til stede, og flere af dem er ikældt skudsikre veste og bærer maskinpistoler.

En betjent i alvorlig tilstand

To betjente og en civil blev ramt af skud på Christiania onsdag aften. Den ene betjent og den civile er begge uden for livsfare, men den anden betjent er blevet skudt i hovedet. Han har ligget på operationsbordet natten igennem og ifølge Thorkild Fogde, politidirektør ved Københavns Politi, er hans tilstand alvorlig.

Skuddene faldt under en rutineopgave på Christiania, hvor betjente forsøgte at anholde en mand. Inden de nåede så langt, trak han et skjult våben og affyrede skud. Politiet nåede ikke at besvare skuddene. 

Manden har forbindelse til hashhandlen på Christiania og er ifølge politidirektør Thorkild Fogde tilknyttet en af hashboderne.

Ud over de to nye anholdelser blev en tredje person anholdt natten mellem onsdag og torsdag.