Station 2

Gerningsmand skjulte ansigtet bag hvid klovnemaske

Fyns Politi beder om hjælp til at finde den gerningsmand, som begik et væbnet røveri mod Café Razz i Middelfart i august.

Onsdag den 10. august klokken 22.38 fik en café i Middelfart uventet besøg. Personalet var netop ved at lukke caféen, da en ukendt gerningsmand kommer ind gennem bagdøren.

Den sag sætter station 2 Efterlyst i aften fokus på. Politiet har tidligere offentliggjort overvågningsvideoen, som viser gerningsmanden udenfor caféen. Nu offentliggør de i aftenens program også videomaterialet inde fra caféen, hvor cafémedarbejder Nanna Nygaard bliver truet med en pistol af gerningsmanden.

Så hører jeg én, der råber; giv mig dine penge, giv mig alt, hvad du har.

Nanna Nygaard, cafémedarbejder, Café Razz

Nanna Nygaard er netop ved at færdiggøre dagens sidste opgaver, inden hun kan holde fyraften. Pludselig hører hun en stemme råbe ’giv mig dine penge, giv mig alt, hvad du har’ på dansk og uden accent.  

Hun står nu ansigt til ansigt med røveren, som bærer en hvid klovnemaske.

Han stod med pistolen op i ansigtet på mig

Nanna Nygaard, cafémedarbejder, Café Razz

Gerningsmanden truer Nanna Nygaard med en pistol, imens han råber, at hun skal aflevere alle penge, hun har.  Hun afleverer dagens omsætning, og få sekunder efter løber gerningsmanden ud af caféens bagdør.

En medgerningsmand venter

Overvågningsbillederne udenfor caféen viser, hvordan en medgerningsmand venter på den bevæbnede røver i en hvid Volkswagen Caddy.

- Vi kan ikke sige så meget om årgangen, men det ligner en nyere udgave af en Volkswagen Caddy, og dem er der nogle stykker af i Danmark, som vi skal have fundet frem til, forklarer Kent Mosgaard, Kriminalassistent ved Fyns Politi i Middelfart.

Gerningsmanden løber hen til flugtbilen, og især hans løbestil er, ifølge politiet, værd at bemærke.

- Det er selvfølgelig rart, hvis der er nogen, der mener, at kunne genkende den måde, han løber på. Så det vil vi gerne have, hvis folk kan melde ind omkring, forklarer Kent Mosgaard.

Hvid klovnemaske og sort påklædning

Ifølge politiet er manden 185 centimeter høj. Han var under røveriet iført en sort dunjakke, sorte bukser og indenunder dunjakken en grå hættetrøje.

- For ansigtet bar han en hvid klovnemaske, og personalet mener også at kunne se noget mørkt hår bag klovnemasken, forklarer Kent Mosgaard.

Fyns politi vil gerne høre fra butikker i området, som op til røveriet har solgt en hvid klovnemaske til en voksen.

Café Razz udlover en dusør på 20.000 kroner til dem, der kan komme med oplysninger, som kan føre til opklaring i sagen.

Ved du noget, eller kan du genkende røveren, så ring til Fyns Politi på 114.