Krimi

Formodet gerningsmand efter Christiania-skyderi er varetægtsfængslet

Den formodede gerningsmand efter et skyderi på Christiania er blandt andet sigtet for flere forsøg på manddrab og ulovlig våbenbesiddelse.

- Er du også en fucking panser?

Sådan råbte den formodede gerningsmand Mesa Hodzic efter det civile offer, som han efterfølgende skulle have skudt på Christiania.

Det fortæller TV 2's Janni Pedersen foran Dommervagten i København, hvor Mesa Hodzic torsdag er blevet fremstillet i grundlovsforhør in absentia, da han fortsat er indlagt efter at være blevet skudt af politiet ved sin anholdelse.

Han er blandt andet sigtet for flere forsøg på manddrab og er torsdag eftermiddag blevet varetægtsfængslet.

Mesa Hodzic vil være fængslet indtil hans tilstand tillader, at han kommer for en dommer.

Ved grundlovsforhøret blev sigtelsen mod den 25-årige Mesa Hodzic læst op, inden dørene blev lukket for offentligheden af hensyn til efterforskningen.

Til TV 2 fortæller anklager Laura Birch, at anklagemyndigheden sagtens kan forstå, at offentligheden har stor interesse i sagen.

- Men det er nødvendigt - i hvert fald for en periode - at informere retten og forsvarern bag lukkede døre, så vi stadig har noget fra politiets side, der er vores alene for at kunne lave en efterforskning i sagen, siger hun.

Var i besiddelse af 50 kilo hash

Ud over at være sigtet for adskillige forsøg på manddrab, er Mesa Hodzic også sigtet for ulovlig våbenbesiddelse, besiddelse af et skarpladt våben og besiddelse af euforiserende stoffer.

- Han var i besiddelse af knap 50 kilo hash, tre kilo skunk og over 1000 joints, fortæller Janni Pedersen. 

Hændelsen fandt ifølge sigtelsen sted klokken 22.50 onsdag aften i forbindelse med det, der skulle være en helt almindelig politiefterforskning om organiseret hashhandel på Christiania.

- Den formodede gerningsmand løsriver sig kort efter anholdelsen og trækker en skarpladt pistol, hvorefter han skyder den ene betjent gennem hovedet, den anden skyder han i låret, og så vender han sig om, hvor der er en anden person, og råber om han 'også er en fucking panser'. Ham skyder han også efter, siger Janni Pedersen.

Den civile og en af de to betjente er uden for livsfare. Betjenten som blev skudt i hovedet er stadig i kritisk tilstand.