Betjent hårdt og kritisk såret efter skud på Christiania

En betjent ligger fortsat på operationsbordet, efter han blev skudt under rutineopgave på Christiania.

En politibetjent ligger natten til torsdag på operationsbordet, efter at han er blevet ramt af skud under en rutineopgave på Christiania sent onsdag aften.

Skudene faldt i forbindelse med en anholdelse, hvor en mand trak våben og skød mod betjentene.

Det oplyser politidirektør ved Københavns Politi Thorkild Fogde på et pressemøde på politigården i København.

- Det er meget alvorligt. Betjenten er hårdt og kritisk såret, siger han foran den fremmødte presse natten til torsdag.

Betjenten blev skudt under en rutineopgave på Pusher Street, da gerningsmanden pludselig trak sit våben.

En anden politibetjent og en civil person, der også blev ramt under aktionen, er ifølge politidirektøren uden for livsfare.

De to betjente blev ramt i henholdsvis hovedet og låret, men Thorkild Fogde oplyser på pressemødet ikke, hvem af dem der er kritisk såret.

- Vi håber det bedste for betjenten og hans familie i den her svære stund. Det her er noget, vi ser på med meget stor alvor, siger Thorkild Fogde.

Mener at have identificeret gerningsmand

Politiet sætter nu alt ind på af finde gerningsmanden og har i forbindelse med eftersøgningen tilkaldt ekstra styrker og allieret sig med svensk politi og andre danske politikredse.

- Det er klart, at når én af vores betjente bliver såret, så påvirker det os. Det er en betjent i sin bedste alder, og det hører ingen steder hjemme. Vi sætter nu alt ind på at finde gerningsmanden, siger politidirektøren på pressebriefingen.

Han gentager i samme forbindelse opfordringen til beboerne i området om at blive inden døre, mens politiet jagter gerningsmanden.

- Folk skal blive indenfor og lade politiet passe sit arbejde. Den her mand er farlig, siger Thorkild Fogde.

Han understreger på briefingen, at politiet forventer at bekræfte identiteten på gerningsmanden, som politiet betegner som "farlig", senere. Han skulle have forbindelse til hashmiljøet på Christiania.

- Vi mener at have identificeret ham, og det giver en god mulighed for at finde ham og anholde ham, siger Thorkild Fogde.