Krimi

Betjent alvorligt såret af skud på Christiania: Vores tanker går til ham og hans tapre familie

En betjent har natten igennem ligget på operationsbordet efter at være blevet ramt af skud i hovedet på Christiania onsdag aften.

Den ene af de to betjente, der sent onsdag aften blev ramt af skud på Christiania, er fortsat alvorligt såret.

Det fortæller politidirektør ved Københavns Politi, Thorkild Fogde, på et pressemøde tidligt torsdag morgen.

- Vores tanker går til ham og hans tapre familie, som våger over ham på Rigshospitalet i øjeblikket. Det er en tung nat for os alle sammen, siger Thorkild Fogde og fortsætter:

- Der er en tung nat for os i Københavns Politi, men det er selvfølgelig især tungt for hans tapre familie, hvis søn, kæreste og bror har ydet så meget for Københavns Politi og nu altså også blevet så hårdt ramt.

- Vi håber og tror, vores betjent overlever det her, siger Thorkild Fogde.

Den alvorligt sårede betjent blev ramt i hovedet. Ud over ham, blev yderligere en betjent og en civil også ramt. De to sidstnævnte er i bedring, lyder der fra Thorkild Fogde.

Skød politiet under anholdelse

Skuddene faldt under en rutineopgave på Christiania, hvor betjente forsøgte at anholde en mand. Inden de nåede så langt, trak han et skjult våben og affyrede skud. Politiet nåede ikke at besvare skuddene. 

Manden er nu efterlyst. Han er 175 centimeter høj og omkring 25 år. På nedstående billede har han langt hår, men ifølge politiet er han muligvis korthåret nu. Manden har forbindelse til hashhandlen på Christiania og er ifølge politidirektør Thorkild Fogde tilknyttet en af hashboderne.

Politiet har i løbet af natten foretaget flere ransagninger. En person er også blevet anholdt, men det er ikke den efterlyste mand. Ud over den anholdte og den efterlyste jagter politiet også en tredje mand.

Pind: - Et angreb på os alle

Justitsminister Søren Pind (V) har på Twitter kommenteret skyderiet:

- Alle dybt berørte over skud - tanke hos betjent, familie og kolleger. Det er et angreb på os alle. Vi kender og vil finde gerningsmanden.

Det samme har Socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen:

- Vanvittigt, hvad der er foregået på Christiania i nat. Vores dygtige betjente skal ikke bydes det.