Krimi

Beboer efter skyderi: - Det er meget ubehageligt

Onsdagens skyderi, hvor to betjente blev skudt, vækker bekymring blandt beboere i nabolaget omkring Christiania.

Tre personer blev ramt, heraf to betjente, da en mand onsdag aften affyrede skud på Christiania i København.

Beboerne i nabolaget omkring Christiania vågnede derfor op til massivt politiopbud og afspærringer. Cecilie Bahr skulle aflevere sine børn i institution torsdag morgen, og hun er rystet over den voldelige episode.

- Jeg synes, det er meget ubehageligt og bryder mig ikke om det. Derfor synes jeg også, det er fint, at politiet gør som de gør og får lukket af. Og hjælper folk i området så vidt muligt igennem på en behagelig måde. De gør det så godt, de kan – det er jo deres kollegaer, det er gået ud over, siger hun.

Den ene betjent blev skudt i hovedet og betegnes som kritisk såret. Yderligere blev en anden betjent skudt i benet og en anden civil person ramt - begge skulle være i bedring.

- Overrasket over betjente var involveret

En anden beboer i nabolaget, Anders Methmann, fortæller, at skyderiet ikke bekymrer ham.

- Christiania er en lille urolig brik, og der er beef (kamp, red.) mellem politiet og christianitterne. Sådan er det. Men jeg blev da overrasket over, at det var et skyderi, hvor betjente var involveret. Jeg troede måske, det havde været internt.

Anders Methmann mener, at det var et spørgsmål om tid, før der skete noget alvorligt på Christiania.

- Betjentene har været meget aktive derude det seneste stykke tid. Der har været meget razzia derude og ryddet rigtig meget, så på et eller andet tidspunkt, altså hvis børn slås i skolegården, så er der nogen, der får et par på siden af hovedet, siger han.

Gerningsmand i kritisk tilstand

Tidligt torsdag morgen, klokken 05.36, udsendte politiet en efterlysning med billede af den formodede 25-årige gerningsmand, der i forvejen var kendt af politiet. Klokken 08.05 meddelte Københavns Politi, at den efterlyste person var blevet skudt og anholdt.

Manden blev fundet på en adresse ved Vinkelhusene i Kastrup:

- Politiets Aktionsstyrke omringede adressen, hvor en betjent råbte manden an, da denne forsøgte at flygte fra stedet. Manden var bevæbnet, og det kom til en kort skudafgivelse, hvorunder mistænkte blev ramt, skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Senere meddelte politiet, at den formodede gerningsmands tilstand var kritisk.

Christianit: Politikerne må på banen

Christianit Kirsten Larsen, som er medlem af Christianias pressegruppe, tager skarpt afstand fra skudepisoden og kræver, at politikerne gør noget.

- Vi har en grundlov på Christiania, der siger "ingen vold, ingen våben og ingen hårde stoffer." Og vi kan ikke tage mere afstand fra kriminalitet. Men hvad skal vi gøre? Vi er almindelige mennesker.

- Politikerne må på banen. Jeg tror, at nu hvor flere christianitter sidder i fængsel, så kommer der folk ind ude fra, der ikke kender vores regler. Som jeg forstår det, var ham, man nu søger, hårdt presset i det kriminelle miljø, siger Kirsten Larsen, der understreger, at hun udtaler sig på egne vegne.