Krimi

17-årig mand fra Christiania er bange: Jeg holder mig fra Pusher Street

- Det er utroligt, at folk, der gør deres arbejde, pludselig bliver pløkket ned, siger Bertram Jørgensen.

Den 17-årige Bertram Jørgensen, der bor på Christiania, er bange.

- Det er utroligt at tænke på, at folk, der gør deres arbejde, pludselig bliver pløkket ned. Og det er jo ikke bare et tilfælde. Han har jo skudt mange gange. Han har ramt to, siger den 17-årige dreng.

Flere af Christianias beboere var torsdag rystede over onsdag aftens skyderi, hvor en 25-årig mand trak en pistol og skød to betjente samt en uskyldig civil. 

De ene af de to betjente, der var ved at anholde den 25-årige Mesa Hodzic, blev ramt i hovedet, og hans tilstand er stadig kritisk. De to andre blev ramt i benet og er uden for livsfare.

- Allerede nu er jeg da lidt bange, og jeg har ikke tænkt mig at gå ned gennem gaden, siger han med ryggen mod Pusher Street. 

Bange for skyderi i gaden

Den unge christianit deltager torsdag aften i Christianias møde om, hvordan fristaden skal tackle onsdagens skudepisode fremadrettet.

- Jeg tror ikke, jeg er den eneste, der tror, at man bliver rimelig bange nu, siger Bertram Jørgensen og forklarer:

- Politiet vil ikke komme herind, medmindre de har våben - deres kollega er lige blevet skudt. Pusherne har våben, det har man fundet ud af op til flere gange. Hvis nu der er folk nede i gaden, mens der bliver ryddet, kan der godt begynde at blive skyderi frem og tilbage. Og så har vi jo allerede set, hvad der kan ske, siger han.

Jagtede gerningsmand hele natten

Politiet jagtede den formodede gerningsmand natten igennem og lagde fra starten en jernring om Christiania. Torsdag morgen blev han skudt og anholdt i Kastrup på Amager og senere sigtet og varetægtsfængslet in absentia for tre forsøg på manddrab.

Senere har det vist sig, at den 25-årige Mesa Hodzic er medlem af en gruppe, hvor flere medlemmer sympatiserer med Islamisk Stat. Københavns Politi har dog over for TV 2 sagt, at hans eventuelle terrorsympatier intet har med skyderiet at gøre.

Det er alt det, man nu prøver at forstå på Christiania.

- Hvis jeg havde fået det at vide for en uge siden, havde jeg ikke troet på det, siger Bertram Jørgensen.