Station 2

Saras søn blev slået ihjel af sin egen far: Hver dag er en kamp

- Hver dag er en kamp bare for at holde ud og være her. Hver dag har jeg lyst til at give op. Jeg vil hellere være hos Nord, end jeg vil være her.

Sara Thane fortæller om den dag, hvor hun mistede sin halvandet år gamle søn Nord til TV2s kriminalmagasin Station 2 i morgen aften. Sønnen blev slået ihjel af sin egen far, fordi han ville ramme Sara Thane, efter de var gået fra hinanden. 

Sara Thane og Nords far gik fra hinanden sidste år, og den halvandet år gamle dreng var hos sin far to gange om ugen. Men en fredag den 10. juni i år dag skulle Nords far hente ham i vuggestuen og have ham på overnatning for kun tredje gang hjemme hos sig selv siden forældrenes brud.

-Jeg kommer ned i vuggestuen og afleverer ham og han er glad og løber ind på stuen. Jeg siger, mor går nu. Og han vinker bare til mig og siger hej hej og så kysser jeg ham og siger hav en god dag. Mor elsker dig. Og så går jeg. Det er så sidste gang, jeg ser ham i live, fortæller Sara Thane til TV2s kriminalmagasin Station 2.

Sara Thane tager på arbejde og tror det er en helt almindelig fredag.

-Og så klokken 17.30 der får jeg en besked fra Nords far, hvor der står, at det glæder ham at meddele mig, at det er sidste gang, at jeg har valgt mig selv frem for Nord og at jeg ikke fortjener Nord. Og at jeg kun fortjener at brænde op i helvede. Og han vil nu gøre sit for at det sker.

Kort tid efter ringer faderen Sara Thane op i telefonen

-Han starter med at sige, "jeg tror ikke, du har forstået min besked", og så siger jeg, "nej, det tror jeg heller ikke. Og så afbryder han mig og siger, "nu skal jeg fortælle, hvordan dit voksenliv starter, det starter med jeg tager Nord og springer ud foran et tog", og så lægger han på. Hele min krop ryster, og jeg får tårer i øjnene, og jeg bliver rigtig bange. Jeg prøver at ringe op til ham igen, men den går direkte på telefonsvarer.

Fandt sin søn død

Efter beskeden og telefonopkaldet fra Nords far, slår Sara Thane alarm til Nords farmor og til politiet. Derefter kører hun ud til faderens lejlighed i Albertslund. Men døren er låst og da de får låst døren op, finder de en seddel på døren indenfor i lejligheden, hvor der står, at de begge to er døde.

- Og så løber jeg derop og kommer ind i soveværelset og kan se Nord ligge helt bleg og livløs på sengen. Der er en, der tager fat i mig og siger, jeg ikke skal se det, og så siger jeg, "jeg er nødt til at gøre noget, det er mit barn", og i samme øjeblik ringer politiet, og jeg tror bare jeg skriger, "han har slået mit barn ihjel, han har slået mit barn ihjel" og giver min telefon videre til Nords farmor, og så forsøger jeg at lave førstehjælp og genoplive Nord.

Politi og ambulancereddere kommer hurtigt til stedet og tager over.

- Der kommer en redder ud og snakker med en af politimændene, og jeg sidder ned på jorden og tager bare hænderne op for ørerne. Altså jeg vil ikke høre det. Jeg vil ikke høre det. Han fjerner mine hænder og kigger på mig med tårer i øjnene og siger, "Sara, jeg er virkelig ked af at fortælle dig det her, men din søn er død", og så er det som om, at et eller andet i mig bare slukker helt, fortæller Sara Thane.

Nord blev kvalt af sin far omkring klokken 17 om eftermiddagen – altså en halv time før faderen sendte Sara Thane beskeden om, at den dag ville være sidste gang, hun så sin søn. Da Sara fandt Nord havde han været død i fire timer

Nords far begik selvmord efter drabet.

Han gjorde det for at ødelægge mig

Det er to måneder siden, at Sara Thane mistede sin søn Nord, da Station 2 møder hende i sit hjem i København. Tilbage er minderne, sorgen og spørgsmålet om hvad der fik eksmanden til at slå sin egen søn ihjel.

-Jeg tror, han har gjort det for at ødelægge mig. Han har villet have, at jeg skulle føle den smerte, han har følt, hvis man kan sige det sådan, at hvis ikke jeg ville have en familie med ham og Nord, så skulle jeg ikke have nogen overhovedet.

Sara Thane har oplevet det værste ved at miste sin søn. Og hun har et budskab til de forældre, der bekriger hinanden.  

- Man skal lade være. Jeg ville give alt for, at Nord var her og havde det godt, selv hvis jeg kun kunne se ham én gang om året. Jeg kommer aldrig til at se min dreng igen. Så jeg synes, man skal være taknemmelig for den tid, man får med dem. Selvfølgelig savner man dem, når ikke de er hos en, og de er hos den anden, men man savner dem i det mindste med et savn over, at man ved, man skal se dem igen. Jeg kommer aldrig til at se min dreng igen. Så at man skal være taknemmelig for den tid, man har, og selvfølgelig få så meget man kan, men bruge den tid man har sammen i stedet for at straffe den anden.

Familien på Nords fars side har ikke ønsket at udtale sig til Station 2.

Se mere torsdag aften kl 20.50 når Station 2 sætter fokus på samværssager, der ender med at blive kriminelt.