Krimi

Skyderi i Odense: Banderelateret mand sigtet for drabsforsøg

En gruppe rockere blev lørdag aften beskudt, da tre biler kørte forbi dem ved en tankstation i Odense

Fyns Politi er lørdag aften rykket ud til et skyderi i Odense på en tankstation på hjørnet mellem Nyborgvej og Ejbygade. Et medlem af rockerklubben Hells Angels er ramt af skud i benet.

Det oplyser Fyns Politi til TV 2.

- Der stod et antal HA-medlemmer derude, da der kommer tre biler kørende ind på tankområdet. I de her tre biler er der nogle mennesker af anden etnisk oprindelse, og fra de tre biler bliver der afgivet et vist antal skud. Et af skuddene rammer en af HA'erne i benet overfladisk, siger vagtchef ved Fyns Politi, Hans Frederiksen.

Flere udenlandske rockere på gerningsstedet

Fyns Politi har efter skudepisoden anholdt en yngre banderelateret mand og sigtet ham for drabsforsøg, men politiet vil ikke udtale sig om baggrunden for sigtelsen.

Tidligere lørdag aften skrev politiet i en pressemeddelelse, at der blev afgivet 2-3 skud mod en mand klokken 18.09 lørdag aften. 

- Han har afvist at tale med politiet, skriver politiet i meddelelsen om offeret.

Politiet var efterfølgende til stede på tankstationen, hvor betjentene sikrede spor og foretog afhøringer.

Ifølge Ekstra Bladet var flere udenlandske HA-rockere til stede på tanken. Billeder viser blandt andet rockere fra HA's afdeling i den tyske by Potsdam.

500 meter fra Black Army klubhus

Den ramte person blev efter skyderiet kørt på skadestuen på Odense Universitetshospital.

Politiet ved på nuværende tidspunkt ikke, om der er nogen relation til rivaliserende bander som United Tribuns Forever og Black Army, men det afvises ikke, at skyderiet kan være banderelateret.

Black Army har klubhus cirka 500 meter fra den Shell-tank, hvor skudepisoden fandt sted. Ifølge Fyens.dk var politiet til stede ved Black Army-klubhuset - ifølge avisen bar betjentene store skydevåben og hjelm, mens Black Army-medlemmer var maskerede.

Lørdag aften er omkring 300-400 medlemmer af Hells Angels samlet til en jubilæumsfest i Nyborg. Ifølge Fyns Politi skulle flere rockere have forladt festen for at køre mod Odense Universitetshospital, hvor den sårede rocker befinder sig.