Tidligere Se og Hør-chef tilstår: Jeg kan kun sige undskyld

Tidligere Se og Hør-chef tilstår i retten.

Da Lise Bondesen arbejdede på Se og Hør som nyhedschef, markedsførte ugebladet sig med ordene: "I denne uge gik vi over stregen – og næste uge gør vi det igen".

Det var i perioden 2008 til slutningen af 2011, hvor ugebladet benyttede en hemmelig kreditkortkilde, Peter Bo Henriksen, der via sin ansættelse på PBS og siden Nets skaffede sig adgang til kendte og kongeliges kreditkortbevægelser. Og videresolgte dem til ugebladet.

- Gik I over stregen her?, spurgte specialanklager Morten Frederiksen.

- Ja, det gjorde vi, sagde Lise Bondesen, der torsdag tilstod sin del af Se og Hør-sagen i Retten i Glostrup - sammen med sin tidligere kollega og nyhedschef Kim Bretov samt Aller Media som firma.

- Overvejede du at sige fra?, spurgte anklageren.

- Nej, det gjorde jeg ikke på det tidspunkt. Vi havde et slogan om, at vi helst skulle gå over stregen. Og det gjaldt især for ledelsesgruppen, svarede Lise Bondesen, der var iført sort tøj og havde bundet sit karakteristiske mørkerøde hår i en knold i nakken.

- Jeg kan kun sige undskyld

Og det var en tydeligt brødebetynget Lise Bondesen, der mødte pressen umiddelbart efter, at hun havde været i retten.

- Jeg kan kun sige undskyld til de forurettede. Det var amoralsk og forkert, og jeg fortryder det, sagde hun og fortsatte:

- Jeg er ked af det, der er sket. Det har været forkert efter alle tænkelige henseender. Netop derfor har det også fyldt meget hos mig det seneste to et halvt år. Derfor er det selvfølgelig en lettelse, at det er slut nu.

Den måske største medieskandale i Danmark begyndte at rulle den 28. april 2014, hvor avisen B.T. på sin forside bragte historien om Se og Hørs hemmelige "Tys Tys-kilde" - samme dag gik Københavns Vestegns Politi og en lang række politikere og debattører ind i sagen.

Har tænkt på sagen hver eneste dag siden

I det store og hele er alle de otte tiltalte samt Aller Media enige om de faktiske forhold, men hvor Lise Bondesen og Kim Bretov har valgt at tilstå efter anklagemyndighedens tiltale nægter de øvrige, at de har begået noget, der er i strid med straffeloven.

Lise Bondesen selv gjorde det dog allerede tre dage efter forsidehistorien på B.T. klart for alle, at hun fortrød sin rolle i sagen. Det skete på forsiden i Ekstra Bladet.

- Da den (sagen, red.) begyndte at rulle i BT, skrev jeg selv en større atrtikel i Ekstra Bladet om, hvordan jeg oplevede sagen. Jeg besluttede mig for at fortælle, hvad der var sket – og at jeg syntes, det var forkert, sagde Lise Bondesen i retten.

Hun arbejdede på det tidspunkt på Ekstra Bladet. Det gjorde hun ikke, da ugen var omme.

Desuden henvendte Lise Bondesen sig til politiet sammen med sin advokat og sagde, at hun ville hjælpe med efterforskningen.

- Der er gået to et halvt år. De har været meget ubehagelige. Ikke mindst for min familie. Der er ikke gået en dag, hvor jeg ikke har tænkt på det, fortrudt, følt skam. Jeg har ikke vidst, hvad det ville ende med, sagde Lise Bondesen til slut.

Specialanklager Morten Frederiksen kræver Lise Bondesen idømt ikke under fire måneders fængsel, som dog kan være betinget - Lise Bondesens forsvarer argumenterer for den halve straf.