Efter stenkast mod bil ved Gladsaxe: Politiet besøger tre skoler i området fredag

Desuden besøger politifolk fra Københavns Politi klubber i området torsdag aften.

Efter endnu et tilfælde, hvor der blev kastet sten mod biler fra en motorvejsbro, besøger Københavns Politi nu tre skoler i området for at tale med eleverne i de ældste klasser.

Ingen personer kom noget til ved den seneste episode, hvor en bil blev ramt af en sten kastet fra en motorvejsbro på Hillerødmotorvejen ved Gladsaxe. Men stenen knuste soltaget på den sorte Kia Venga, som en 77-årig mand kørte, da episoden skete klokken cirka 12.00. Den 77-årige kom ikke noget til, stenen knuste soltaget men gik ikke igennem.

- Den slags hører ingen steder hjemme. Og vi håber meget på at høre fra borgere, som kan hjælpe os med oplysninger, der kan føre til opklaring. Man skal vide, at vi ser med meget stor alvor på sagen, som vi betragter, som opførsel, der volder fare for liv og førlighed, sagde Gert Gernyx Sejbak, ledende politiinspektør ved Københavns Politi.

Fredag morgen får de ældste elever på tre skoler i området besøg af politiet.

 - Vi har iværksat et arbejde sammen med SSP, hvor vi er ude pĂĄ nogle af de skoler, som ligger ved motorvejssporet i Københavns politikreds, det er aktuelt tre skoler, og der er ude fra morgenstunden i de store klasser for atprøve at  tale med dem, om det her er fornuftigt, siger Gert Gernyx Sejbak til TV 2.

Men allerede torsdag aften får de unge i området besøg af politiet.

-  Vi er ude i nogle af klubberne i aften, siger Gert Gernyx Sejbak.

Episoden på Hillerødmotorvejen er blot den seneste af en række tilfælde, hvor der er blevet kastet sten eller større genstande mod biler fra motorvejsbroer. I den mest alvorlige mistede en 33-årig tysk kvinde livet i søndags, da hendes bil blev ramt af en tung betonklods. Hendes 36-årige mand blev livsfarligt kvæstet, men er nu udenfor livsfare.

Ulykker, hvor objekter er blevet kastet fra vejbroer