Krimi

Anklager vil have kæmpe bøde og fængsel i Se og Hør-sag

Anklager ønsker at to tidligere Se og Hør-medarbejdere bliver idømt ubetinget fængselsstraffe.

Specialanklager i Se og Hør-sagen, Morten Frederiksen, forlanger, at tidligere nyhedschef Lise Bondesen og tidligere redaktionschef og næstkommanderende på Se og Hør Kim Bretov idømmes en straf på mindst fire måneders fængsel. Anklager ser helst, at det bliver ubetinget. Det siger TV 2's retsreporter Astrid Søndberg, der følger sagen. Der kan falde dom i sagen allerede i dag.

Se og Hørs ejer, Aller Media, bør idømmes en bøde på mindst 15 millioner kroner for skandalesagen, hvor en såkaldt tys-tys-kilde fodrede bladet med ulovlige oplysninger om kendtes opholdssteder på baggrund af deres brug af kreditkort.

- Bøden skal have en præventiv størrelse, så andre medier afskrækkes fra at gøre noget lignende, siger han.

De to tiltalte, tidligere nyhedschef Lise Bondesen og tidligere redaktionschef Kim Bretov, der begge har valgt at tilstå deres andel i sagen, kræver anklageren idømt mindst fire måneders fængsel.

- Som udgangspunkt ubetinget, men jeg vil have forståelse for, hvis deres domme bliver gjort betingede, siger Morten Frederiksen.

Ifølge anklageren er det i deres sager en formildende omstændighed, at de begge i forløbet har sagt fra over for deres respektive ledere og givet udtryk for, at de mente, at brugen af tys-tys-kilden var forkert.

De tog dog ikke selvstændigt skridt til at afbryde forholdet til kilden og fortsætte med at bruge oplysninger fra kilden i deres arbejde.

De to tiltaltes forsvarere kræver, at de slipper med en betinget straf, mens Aller Medias advokat siger, at selskabet er indstillet på at betale en bøde i omegnen af 15 millioner kroner.

Se og Hørs tidligere nyhedschef har torsdag i retten, at det var "forkert", da ugebladet i 2008-2012 benyttede personlige kreditkortoplysninger til blandt andet at lokalisere kendte og kongelige på rejser i udlandet.

- Vi gik over stregen. Jeg har fortrudt, siger Lise Bondesen, der er en af to tiltalte, som har tilstået.