Tre sigtet for trusler mod Morten Storm: Jeg skulle dræbes på ren IS-manér

16x9
Morten Storm. Foto: Malte Kristiansen / Scanpix Denmark

Han er blevet truet af terrordømt prædikant. Af islamist i Syrien. Og nu igen. Tre personer er sigtet for trusler mod den tidligere danske konvertit

Det er snart to måneder siden, Morten Storm blev udsat for truslerne. Det skete, da han var på besøg hos sin familie i Korsør. Ifølge Morten Storm selv, blev han passet op af fem personer, der truede ham på livet. Det skriver han i dag på sin facebook.

- Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg for to måneder siden, blev udsat - og mirakuløst, slap levende og uskadt fra - et mislykket opportunistisk terrorattentat i Korsør, hvor jeg skulle dræbes ude på revet bag ved campingpladsen. Fem religiøse muslimer (én dansk konvertit, én somalier og tre arabere) troppede op med knive og kamera. Jeg skulle dræbes på ren IS-manér og de ønskede sig selvfølgelig heltestatus, som dem der dræbte Morten Storm, skriver Morten Storm i en Facebook-opdatering. 

Dobbeltagent

Morten Storm blev kendt i 2012, da han stod frem og fortalte, at han havde arbejdet som agent for PET - informationer PET aldrig har villet bekræfte.

Morten Storm forlod islam som dansk konvertit i 2006. Han levede frem til 2011 et dobbeltliv som agent for PET. Ifølge ham selv, var han blandt andet involveret i en mission for at efterspore Al-Qaeda lederen Anwar al-Awlaki i Yemen og videregive oplysningerne til CIA. Awlaki blev senere dræbt i et amerikansk droneangreb. 

Truet flere gange

Siden Morten Storm stod frem, har han blandt andet levet under skjul i et andet land. Det er langt fra første gang, Morten Storm er blevet truet. Said Mansour, der i juni i Højesteret fik frataget sit danske statsborgerskab og udvist af landet for bestandigt for at opildne til terror, blev blandt andet også dømt for at opfordre til drab på Morten Storm.

Og i 2013 opfordrede den yderliggående danske islamist Abu Khattab i en propagandavideo til drab på flere danskere, blandt andet Lars Hedegaard, Anders Fogh Rasmussen, Naser Khader og Morten Storm. Og nu er han altså blevet truet igen. Trusler, der bliver efterforsket af Sydsjællands og Lolland Falsters politi:

- Jeg kan bekræfte, at episoden er anmeldt, og vi efterfølgende har sigtet tre personer for trusler mod Morten Storm, fortæller vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen, der ikke har yderligere kommentarer.

De tre mænd er ikke blevet varetægtsfængslet, men ifølge Morten Storm var det en voldsom oplevelse:

- Da jeg stod overfor en af de muslimske bøddler, forklarede han mig, hvorfor jeg skulle dø og udviste sit had mod mig, da jeg ifølge ham, havde vendt dem ryggen. Danmark kaldte han Khanzeer-land - det vil sige svineland. Gad vide, om jeg overlever næste attentat, for det vil helt sikkert ske igen, skriver Morten Storm.

TV 2 har været i kontakt med Morten Storm, der ikke har mere at tilføje, end hvad han har skrevet på sin facebookvæg.