Krimi

Efter landsdækkende efterlysning: 21-årig anholdt for bilbrande i København

Den 21-årige blev anholdt onsdag aften kl. 20.15 i København, oplyser vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen til TV 2.

Københavns Politi har anholdt en 21-årig mand, som mistænkes for at stå bag de seneste dages bilbrande i København. Manden har bopæl på Amager og er af anden etnisk oprindelse end dansk. Han sigtes for brandstiftelse. Det oplyser vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen, Københavns Politi, til TV 2.

- Vi oplyser ikke mere i aften, siger Jens Møller Jensen.

Tre nætter i træk fra fredag til søndag i den forgangne weekend blev der sat ild til biler på særligt Christianshavn og det indre Amager. Også på Nørrebro ved Blågårds Plads blev der antændt en bil og flere knallerter.

Onsdag offentliggjorde Københavns Politi billeder af den formodede brandstifter. Københavns Politi fik en række henvendelser, og onsdag aften blev den 21-årige altså anholdt.

Det står ikke klart, hvor mange brande den 21-årige er sigtet for at have påsat, eller hvordan han forholder sig til sigtelsen.

I alt er flere end 20 biler blevet sat i brand i løbet af de seneste dage på Christianshavn, i Valby og på Amager.

Jens Møller Jensen har tidligere sagt, at det er for tidligt at sige, om den formodede gerningsmand har været alene om at påsætte bilbrandene.

- Der er muligvis tale om flere forskellige episoder og dermed også flere forskellige gerningsmænd, har han sagt.

De mange bilbrande er kommet samtidig med, at den svenske by Malmø har oplevet en serie bilbrande. Det er dog uvist, om der er en sammenhæng. 

Natten til tirsdag gik det ud over en bil og tre knallerter på Nørrebro. Natten til mandag blev syv biler brændt eller forsøgt brændt ved Sankt Annæ Gade på Christianshavn, og natten til søndag gik det ud over cirka 13 biler i Indre By, Christianshavn og Amager.