Krimi

Dusører for over 100.000 kroner i sag om betonklods på Fyn

Sagen, hvor en 33-årig tysk kvinde mistede livet, da en 30 kilo tung betonklods blev kastet fra en motorvejsbro på Fyn, har udløst mange henvendelser.

Søndag mistede en 33-årig tysk kvinde livet, da en betonklods blev kastet fra en fynsk motorvejsbro mod hendes bil. Kvindens 36-årige mand blev livsfarligt kvæstet og er stadig indlagt på Odense Universitetshospital. Han er nu udenfor livsfare, men holdes i kunstigt koma. Parrets fem-årige søn slap med skrammer, men har altså mistet sin mor.

Sagen har udløst masser af henvendelser til Fyns Politi, og mange danskere har udlovet dusør, hvis sagen bliver opklaret.

- Der er et spænd i de beløb, folk udlover, på mellem 50 kroner og op til 100.000 kroner, siger Janne Svärd, chefkonsulent og mediator ved Fyns Politi, til TV 2.

Fyns Politi ønsker ikke at oplyse, hvor mange penge der samlet set er udlovet fra de personer, der har henvendt sig til Fyns Politi for at udlove en dusør.

- Men vi er glade for de mange henvendelser, der er kommet, siger Janne Svärd.

Nogle af dem, der har henvendt sig, har bedt politiet administrere dusøren, så nu skal der laves aftaler mellem dem og politiet.

De politifolk hos Fyns Politi, der efterforsker sagen, har også fået en række henvendelser. Ingen af henvendelserne har dog kunnet føre politiet på sporet af gerningsmændene, oplyser efterforskningsleder Michael Lichtenstein.

 - Henvendelserne fordeler sig ad to spor. Det ene går på den type sten, der er blevet kastet, og det andet drejer sig om mistænkelige personer, fortæller efterforskningslederen til Ritzau.

Det var en 30 kilo tung sten, som natten til søndag den 21. august ramte en bil med en tysk familie. Stenen er en såkaldt hjørnesten af typen Danblok fra firmaet IBF. Der blev kastet to af den slags sten ned på motorvejen.

Derudover blev der kastet to mindre sten med en vægt på knap 10 kilo.

 - Det er ikke nogen almindelig sten, som du og jeg kan gå ned og købe i et byggemarked. De bliver blandt andet brugt til at holde sammen på skrænter. Men vi mangler at finde ud af, hvor stenene kommer fra, fortæller Michael Lichtenstein.