Krimi

Politiet efterlyser vidner: Unge kastede sten efter vagtbil

Midt- og Vestjyllands politi efterlyser nu vidner. Omkring midnat natten til mandag blev der kastet sten fra motorvejsbro ved Silkeborg.

Midt- og Vestjyllands Politi efterlyser nu vidner til en episode, hvor der natten til mandag blev kastet sten fra motorvejsbroen på Østre Ringvej ved Silkeborg. Der skete ingen personskade, men nu efterlyser politiet vidner.

- Vejdirektoratets vagt kom natten mellem søndag og mandag kørende på motorvejen, da en sten blev kastet ned fra en motorvejsbro. Stenen ramte den nye, uåbnede strækning på Silkeborgmotorvejen. Vagten oplyser, at der umiddelbart efter, han havde passeret broen, blev kastet en sten ned foran vagtens bil. Stenen ramte omkring fem meter foran bilen og ramte således ikke bilen, skriver Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Til TV 2 oplyser Anton Kudsk, vagtchef hos Vejdiretoratets vagtselskab Viking Vagt, at de unge kastede sten efter selskabets vagt.

- Det var vores mand, de kastede sten efter. Han blev ikke ramt, fordi de lykkedes ham at undvige. Han ønsker ikke at stå frem, han er stadig chokeret. Han har fri i dag, men han er klar til at møde på arbejde i morgen, siger Anton Kudsk til TV 2.

Efterfølgende kørte vagten efter de i alt seks unge stenkastere, men det lykkedes dem at slippe væk.

- Han har givet politiet signalementer af de unge, siger Anton Kudsk.

Politiet oplyser, at der efterfølgende blev fundet tre sten.

- Vagten fandt efterfølgende tre sten af forskellig vægt, der lå på motorvejen. Den ene vejer ca. 10 kg, mens de to øvrige vejer under et kg. Anmelderen har overdraget stenene til politiet til nærmere undersøgelse. Det kan ikke siges, hvilken sten der er benyttet til episoden, skriver politiet.

Personen der anmeldte episoden fortæller, at han efterfølgende kørte op ad afkørslen og op på broen, her så han to piger og fire drenge løbe fra stedet.

Nu vil Midt – og Vestjyllands Politi gerne tale med folk, der har hørt eller set noget i nærheden af motorvejsbroen.

- Det kan også være, at borgere har hørt unge tale om hændelsen. Eventuelle vidner, der måtte have set en gruppe unge mennesker på broen eller i området omkring midnat natten til mandag, bedes henvende sig til Midt – og Vestjyllands Politi på politiets servicetelefon 114 eller via mail på, skriver mvjyl@politi.dk, skriver politiet.

Det er ikke lykkedes TV 2 at få en kommentar fra Midt- og Vestjyllands Politi.

I sagen fra Odense, hvor en 33-årig tysk mor mistede livet, har politiet nu modtaget mange henvendelser.

Fyns Politi har fået op mod 30 nye henvendelser i sagen, hvor der blev kastet en 30 kilo tung betonsten ned på motorvejen ved  Langesøvej. Broen er placeret mellem Blommenslyst og Vissenbjerg. 

- Der er rigtig mange, der gerne vil hjælpe, fortæller vagtchefen ved Fyns Politi.