Krimi

Familie fra betonklods-drab identificeret: 33-årig mor dræbt - faderens tilstand er kritisk

Det var en tysk families bil, der søndag blev ramt af en betonflise på den fynske motorvej.

Politiet betegner kastet med flere sten fra en bro over den fynske motorvej tidligt søndag morgen som overlagt drab. Det skyldes især betonstenenes vægt, oplyser efterforskningslederen til Ritzau. 

- Vi arbejder med sagen som en drabssag, siger politikommissær Michael Lichtenstein fra Fyns Politi. 

- Når man kaster så tunge sten ned mod forruden af en bil, mener vi, at der er forsæt til, at nogen kan dø af det, siger politikommissæren. 

Forbrydelsen skete lidt før klokken 4.00 ved broen over motorvejen ved Langesøvej. Broen er placeret mellem Blommenslyst og Vissenbjerg. 

Politiets undersøgelser viser, at den dræbende sten var en såkaldt hjørnesten, som vejer 30 kilo. Der blev ifølge politiet kastet i alt fire sten, hvoraf en ramte bilen. De øvrige sten er en, der svarer til den dræbende, samt to mindre sten på hver 9,5 kilo, oplyser kommunikationsrådgiver Charlotte Nyborg, Fyns Politi. 

Identificeret som tysk familie

I den ramte bil sad en tysk familie, der kørte i retning mod Jylland. En af de to voksne i bilen blev dræbt, den anden er hårdt kvæstet, mens et barn har fået skrammer. 

Natten til mandag er familien blevet identificeret af pårørende. Derfor går politiet mandag morgen ud og bekræfter deres identitet. 

- Konklusionen er, at der er tale om et ægtepar fra Dortmund-kanten i Tyskland og deres femårige søn, siger vagtchef Lars Thede. 

- Det var en 33-årig kvinde, som døde. Hendes 36-årige mand er fortsat i kritisk, men stabil tilstand, siger Lars Thede. 

Politiet ved endnu ikke, om stenene er kastet samtidig, men det står klart, at to biler efterfølgende er kørt ind i stenene, dog uden at der skete skader. 

Fyns Politi oplyser, at de to store sten er hjørnesten af typen danblok type 2 fra IBF sten i Ejby. Og politiet hører gerne fra entreprenører, murere, byggefirmaer eller andre, der i øjeblikket har denne type sten liggende, og som mangler to. 

Ikke almindelige drengestreger

En paragraf i straffeloven handler om situationer, hvor en person på hensynsløs måde har udsat andre for livsfare. Men den aktuelle sag er altså ifølge Fyns Politi mere alvorlig. Især den dræbende stens vægt betyder meget for politiets vurdering af forbrydelsens karakter, lyder det fra politikommissær Michael Lichtenstein. 

- Vi har fået en del henvendelser om sagen, men endnu ingen om konkrete personer på stedet, oplyste han søndag eftermiddag. Politiet tror, at mindst én voksen har smidt stenene ud fra broen. 

- Det er ikke almindelige drengestreger, det her, siger Lichtenstein. 

Nogle betjente udspørger folk i området, om de har set noget af betydning, men politiet arbejder på flere fronter. Der har været hundepatruljer ude i området, og en bilinspektør og teknikere har undersøgt gerningsstedet. Derudover laver politiet blandt andet dna-undersøgelser af stenene.