Ejer til brændt bil: Jeg er rystet

Charlotte Bisserup Bechfeldt mistede lørdag aften sin bil. Ukendte gerningsmand havde sat bilen i brand.

- Det er så resterne af min bil, siger Charlotte Bisserup Bechfeldt, efter hendes forsikringselskab for få timer siden hentede hendes bil, og peger ned på et sort område, der er mørkere end resten af det grålige asfalt.

Hendes blik fryser et øjeblik.

- Hvis det var sket midt om natten, hvor lang tid kunne bilerne så have stået og brændt, før folk reagerede, spørger hun uden at forvente et svar.

Charlotte Bisserup Bechfeldt og tre andre bilejere blev lørdag aften udsat for hærværk. På en rolig villavej i det sydlige København blev deres biler sat i brand.

Selv nåede Charlotte Bisserup Bechfeldt kun lige ned til sin bil, hvor flammerne allerede havde fået fat i motoren, før både politi- og brandbiler ankom til adressen. 

- Jeg følte mig magtesløs, siger hun og tilføjer:

- Det er ikke en fed oplevelse, og jeg er rystet. Det ville være mærkeligt, hvis jeg ikke var.

Bilafbrændinger skal stoppes

Charlotte Bisserup Bechfeldt er ikke den eneste, der i den sidste tid har oplevet at få sat ild til sin bil. I den senste tid har flere bilafbrændinger fundet sted i København.

Blandet er syv biler blevet brændt eller forsøgt brændt ved Sankt Annæ Gade på Christianshavn, og natten til søndag gik det ud over cirka 13 biler forskellige steder. Det oplyser politiets talsmand mandag formiddag.

Samtidig er over 70 biler blevet brændt af i Malmø i løbet af sommeren.

Charlotte Bisserup Bechfeldt frygter, at hendes brændte bil er blevet en del en ny tendens.

- Jeg er frustreret. Især hvis det bliver ved med at fortsætte. Det skal bare stoppes, så det ikke går ud over andre.

Er du blevet mere bekymret?

- Det er måske hårdt sat op. Men jeg holder mere øje. Man kan ikke frasige sig, at når man hører en mærkelig lyd, at man vil kigge sig over skulderen en ekstra gang, siger Charlotte Bisserup Bechfeldt.

Det er stadig uvist, hvem der står bag bilafbrædingerne, eller hvad motivet er.