Krimi

Stor betonklods kastet ud fra motorvejsbro: En person omkommet

Fyns Politi beder offentligheden om hjælp til at finde gerningsmanden eller gerningsmændene.

En person er død, mens en anden er kommet alvorligt til skade, efter en bil med en udenlandsk familie tidligt søndag morgen blev ramt af en stor betonklods kastet ud fra en bro på Fynske Motorvej.

Det skriver Fyns Politi i en pressemeddelelse.

Ulykken skete kort før klokken 4.00, hvor bilen kom kørende på motorvej E20 i retning mod Jylland. Ud over den dræbte og tilskadekomne er et barn sluppet med skrammer.

Betonklodsen er ifølge Fyns Politi smidt ud fra broen ved Langesøvej, der krydser motorvejen mellem afkørsel Blommenslyst og afkørsel Vissenbjerg.

- Vi har allerede nu valgt at gå ud med oplysninger om, hvordan ulykken er sket i håb om, at der er nogen derude, som kan hjælpe med oplysninger, så vi kan finde frem til gerningsmanden eller gerningsmændene. Vi håber, nogen har set noget eller måske ved noget, der kan hjælpe med at finde frem til den eller de skyldige, siger vagtchef Mie Brøchner fra Fyns Politi.

Fyns Politi kan i øjeblikket ikke oplyse yderligere om de tilskadekomne, da de pårørende ikke er underrettede.

Motorvejen er søndag klokken 08.15 åben igen.

Oplysninger i sagen kan gives til Fyns Politi på telefon 114.

Flisekast fra samme bro i januar

Det er ikke første gang, at en bil på motorvejen er blev ramt netop ved denne bro.

31. januar i år blev en bil personbil med far, mor og to børn ramt af en 30 kilo tung betonflise, og samme dag meldte også en tysk bilist om, at hans bil var blevet ramt af en sten, som var kastet ud fra broen. 

TV 2 har søndag morgen spurgt Fyns Politi, om der kan være en sammenhæng mellem mellem hændelsen i januar og den i dag. Det har polititet endnu intet overblik over. 

Flere sager med stenkast på motorvej

 1. 2016

  1. Udenlandsk familie ramt - en person omkommet

   Søndag morgen blev en udenlandsk familie ramt af betonklods, der blev kastet ud fra en bro ved den fynske motorvej. En omkom, en anden blev alvorlig skadet, mens et barn slap med skrammer.

    

  2. Familie ramt af betonflise

   I januar i år blev en familie på fire ramt af en 30 kilo tung betonflise, der formentlig blev kastet fra samme bro ved Langesøvej. Moren fik en hovedskade, mens børnene og faren slap uden skrammer.

    

 2. 2011

  1. Patruljevogn ramt

   I 2011 undgik to betjente alvorlige skader, da deres patruljevogn blev ramt af en cirka to kilo tung betonsten, som blev kastet ned fra en gangbro i Brabrand ved Aarhus. Forruden blev knust, og den ene betjent blev ramt i benet. 

 3. 2010

  1. Endnu en patruljevogn ramt

   Samme sted blev en patruljevogn få måneder tidligere ramt af en større knækflise.

 4. 2009

  1. Kvinde slap uskadt

   En sten smadrede i 2009 forruden på en bil, som kørte på motorvejen i det sydøstlige Odense. Den kvindelige fører slap uskadt. 

 5. 2008

  1. Stenkast kvæster 17-årig mand

   Seks måneder tidligere var der en lignende episode i Odense, hvor en 17-årig dreng på passagersædet fik beskadiget milten, da bilen blev ramt af en sten.

 6. 2003

  1. Passager fik snitsår

   Tunge betonstykker blev en nat i 2003 kastet mod trafikanter på Sydmotorvejen ved Lellinge vest for Køge. Den ene betonflise knuste forruden på en bil, hvor en passager fik snitsår. En anden bil blev ramt på taget af en betonflise på 7,2 kilo og fik store skader.