Krimi

Politiet betragter stenkast mod bil som drab

Sten på 30 kilo dræbte person i bil på den fynske motorvej, siger politiet, der efterforsker sagen som et drab 

Politiet betegner kastet med flere sten fra en bro over den fynske motorvej tidligt søndag morgen som drab. 

Det skyldes især stenenes vægt, oplyser efterforskningslederen til Ritzau.

- Vi arbejder med sagen som en drabssag, siger politikommissær Michael Lichtenstein i Fyns Politi. 

- Når man kaster så tunge sten ned mod forruden af en bil, mener vi, at der forsæt til, at nogen kan dø af det, siger politikommissæren. 

Forbrydelsen er sket lidt før klokken fire ved broen over motorvejen ved Langesøvej. Broen er placeret mellem Blommenslyst og Vissenbjerg. 

Politiets undersøgelser viser, at den dræbende sten var en såkaldt hjørnesten, som vejer 30 kilo. 

En tilsvarende sten samt en mindre sten på 9,5 kilo blev ligeledes kastet mod bilen med en udenlandsk familie. En af de to voksne i bilen blev dræbt, den anden er hårdt kvæstet, mens et barn har fået skrammer. 

Har fået flere henvendelser

Søndag eftermiddag er de pårørende i udlandet endnu ikke underrettet. Derfor tilbageholder politiet indtil videre oplysninger om de tilskadekomne.

En paragraf i straffeloven handler om situationer, hvor en person på hensynsløs måde har udsat andre for livsfare. Men den aktuelle sag er altså ifølge Fyns Politi mere alvorlig. Især den dræbende stens vægt betyder meget for politiets vurdering af forbrydelsens karakter, lyder det fra politikommissæren.

- Vi har fået en del henvendelser om sagen, men ingen om konkrete personer på stedet, siger Michael Lichtenstein søndag eftermiddag. 

Politiet tror, at mindst én voksen har smidt stenene ud fra broen.

- Det er ikke almindelige drengestreger, det her, siger Lichtenstein. 

Nogle betjente udspørger folk i området, om de har set noget af betydning, men politiet arbejder på flere fronter.

- Vi efterforsker helt traditionelt. Vi har haft hundepatruljer ude i området, siger politikommissæren og nævner derudover bilinspektør og teknikere.

- Der bliver lavet alle mulige undersøgelser, herunder også dna-undersøgelser, siger politikommissæren.

Ved en tilsvarende forbrydelse i januar blev der smidt en flise på cirka 30 kilo mod en anden bil. Her blev en kvinde kvæstet.

Dengang udsendte politiet et signalement af to mistænkte, som blev vurderet til at være mellem 15 og 20 år. Men noget lignende er endnu ikke sket i forbindelse med søndagens forbrydelse.

Flere sager med stenkast på motorvej

 1. 2016

  1. Udenlandsk familie ramt - en person omkommet

   Søndag morgen blev en udenlandsk familie ramt af betonklods, der blev kastet ud fra en bro ved den fynske motorvej. En omkom, en anden blev alvorlig skadet, mens et barn slap med skrammer.

    

  2. Familie ramt af betonflise

   I januar i år blev en familie på fire ramt af en 30 kilo tung betonflise, der formentlig blev kastet fra samme bro ved Langesøvej. Moren fik en hovedskade, mens børnene og faren slap uden skrammer.

    

 2. 2011

  1. Patruljevogn ramt

   I 2011 undgik to betjente alvorlige skader, da deres patruljevogn blev ramt af en cirka to kilo tung betonsten, som blev kastet ned fra en gangbro i Brabrand ved Aarhus. Forruden blev knust, og den ene betjent blev ramt i benet. 

 3. 2010

  1. Endnu en patruljevogn ramt

   Samme sted blev en patruljevogn få måneder tidligere ramt af en større knækflise.

 4. 2009

  1. Kvinde slap uskadt

   En sten smadrede i 2009 forruden på en bil, som kørte på motorvejen i det sydøstlige Odense. Den kvindelige fører slap uskadt. 

 5. 2008

  1. Stenkast kvæster 17-årig mand

   Seks måneder tidligere var der en lignende episode i Odense, hvor en 17-årig dreng på passagersædet fik beskadiget milten, da bilen blev ramt af en sten.

 6. 2003

  1. Passager fik snitsår

   Tunge betonstykker blev en nat i 2003 kastet mod trafikanter på Sydmotorvejen ved Lellinge vest for Køge. Den ene betonflise knuste forruden på en bil, hvor en passager fik snitsår. En anden bil blev ramt på taget af en betonflise på 7,2 kilo og fik store skader.