Krimi

Langtfra første gang: Flere livsfarlige stenkast mod bilister

I løbet af de seneste år har bilister flere gange været udsat for livsfarlige stenkast. Få overblikket her.

En person har mistet livet, mens en anden passager er kommet alvorligt til skade, efter en stor betonklods søndag morgen blev kastet ned fra en motorvejsbro på Fyn, hvor den ramte en personbil.

Desværre er det langt fra første gang, at bilister har været udsat for livsfarlige stenkast.

31. januar i år blev en personbil med far, mor og to børn ramt af en 30 kilo tung betonflise, og samme dag meldte også en tysk bilist om, at hans bil var blevet ramt af en sten.

Begge hændelser fandt sted ved motorvejsbroen Langesøvej på Fynske Motorvej mellem afkørsel Blommenslyst og afkørsel Vissenbjerg, som ifølge Fyns Politi er samme bro, hvorfra betonklodsen søndag morgen også er kastet.

Fyns Politi betegnede det i januar som "et mirakel", at familien ikke kom alvorligt til skade. 

TV 2 har søndag morgen spurgt Fyns Politi, om der kan være en sammenhæng mellem mellem hændelsen i januar og den i dag. Det har polititet endnu intet overblik over. 

Her kan du se TV 2/Fyns indslag om ulykken den 31. januar.

Langesøvejbroen, hvorfra flisen blev kastet ned på motorvejen, har hverken til- eller frakørselsramper til motorvejen.

Andre hændelser

Ud over hændelserne fra motorvejsbroen ved Langesøvej har der de senere år også været andre livsfarlige stenkast.

Blandt andet undgik to betjente med nød og næppe alvorlige skader, da deres patruljevogn blev ramt af en cirka to kilo tung betonsten, som blev kastet ned fra en gangbro i Brabrand ved Aarhus.

Du kan læse mere om de tidligere hændelser her. 

Flere sager med stenkast på motorvej

 1. 2016

  1. Udenlandsk familie ramt - en person omkommet

   Søndag morgen blev en udenlandsk familie ramt af betonklods, der blev kastet ud fra en bro ved den fynske motorvej. En omkom, en anden blev alvorlig skadet, mens et barn slap med skrammer.

    

  2. Familie ramt af betonflise

   I januar i år blev en familie på fire ramt af en 30 kilo tung betonflise, der formentlig blev kastet fra samme bro ved Langesøvej. Moren fik en hovedskade, mens børnene og faren slap uden skrammer.

    

 2. 2011

  1. Patruljevogn ramt

   I 2011 undgik to betjente alvorlige skader, da deres patruljevogn blev ramt af en cirka to kilo tung betonsten, som blev kastet ned fra en gangbro i Brabrand ved Aarhus. Forruden blev knust, og den ene betjent blev ramt i benet. 

 3. 2010

  1. Endnu en patruljevogn ramt

   Samme sted blev en patruljevogn få måneder tidligere ramt af en større knækflise.

 4. 2009

  1. Kvinde slap uskadt

   En sten smadrede i 2009 forruden på en bil, som kørte på motorvejen i det sydøstlige Odense. Den kvindelige fører slap uskadt. 

 5. 2008

  1. Stenkast kvæster 17-årig mand

   Seks måneder tidligere var der en lignende episode i Odense, hvor en 17-årig dreng på passagersædet fik beskadiget milten, da bilen blev ramt af en sten.

 6. 2003

  1. Passager fik snitsår

   Tunge betonstykker blev en nat i 2003 kastet mod trafikanter på Sydmotorvejen ved Lellinge vest for Køge. Den ene betonflise knuste forruden på en bil, hvor en passager fik snitsår. En anden bil blev ramt på taget af en betonflise på 7,2 kilo og fik store skader.