Krimi

Efter dødsulykke på motorvej: Politi offentliggør billeder af kastede sten

Stenen, der har ramt bilen, vejer omkring 30 kilo.

Fyns Politi offentliggør nu billeder af to af de sten eller betonklodser, der tidligt søndag morgen formentlig blev smidt ned fra en bro over Fynske Motorvej i forbindelse med, at en bil med en udenlandsk familie blev ramt.

De to sten på billedet har ifølge Fyns Politi ikke umiddelbart ramt bilen, men politiet mener, de er smidt ud fra broen i forbindelse med, at den forulykkede bil blev ramt.

En tredje sten, som ikke er på billedet, har ramt bilen, hvor en person mistede livet, mens en blev alvorligt skadet. Ulykken skete på strækningen mellem afkørsel Blommenslyst og afkørsel Vissenbjerg.

30 kilo tung

Den ene sten er en brostenstype, der vejer 9,5 kilo, mens den anden er en specialsten, som politiet meget gerne vil vide mere om. Den har en række karakteristika og en facon, som politiet håber, nogen kan komme med oplysninger om. Stenen måler 42 x 31 x 17 centimeter og vejer cirka 30 kilo.

Den er skåret/støbt skrå i den ene ende. Den har en skrå afskåret kant på den ene langside. Desuden har den en cirka en centimeter fordybning formet som et 'L' på den ene side. 'L'et' måler 5 cm i højde og længde. På enden af stenen er der to riller, som tydeligt er skåret ind i stenen.

Der er tale om en såkaldt danblok type 2 hjørnesten, der er fremstillet hos IBF sten i Ejby. Danblok type 2 sten bruges til bygning af støtte- og støjmure samt høje mure.

Fyns Politi oplyser til TV 2, at stenen, der har ramt bilen, har omtrent samme størelse som den store.

Beder offentligheden om hjælp

Har nogen kendskab eller viden om de to sten, vil Fyns Politi gerne høre fra dem på telefon 114.

Fyns Politi kan endnu ikke oplyse noget om identiteten eller nationaliteten på den familie, der forulykkede. Der er heller ikke noget nyt om den alvorligt tilskadekomne person i bilen.

Det er ikke første gang, at en bil på motorvejen er blev ramt netop ved denne bro.

31. januar i år blev en bil personbil med far, mor og to børn ramt af en 30 kilo tung betonflise, og samme dag meldte også en tysk bilist om, at hans bil var blevet ramt af en sten, som var kastet ud fra broen.